Stroll balesete után Bottas nyerte meg a Mexikói Nagydíj időmérőjét

2021. november 6. – 22:35

frissítve

Stroll balesete után Bottas nyerte meg a Mexikói Nagydíj időmérőjét

Másolás

Vágólapra másolva

A Mercedes pilótája, Valtteri Botas indulhat az első helyről a Forma-1-es Mexikói Nagydíjon, miután megnyerte a szombati időmérőt.

A tervezettnél jóval hosszabbra nyúlt az időmérő, mert rögtön a Q1-ben le kellett állítani a körözést. Lance Stroll (Aston Martin) a kör utolsó kanyarjában veszítette el uralmát autója felett, és a falba csapódott. A rendezők egyből piros zászlót mutattak fel, körülbelül fél órára megszakadt a kvalifikáció. A baleset pillanatában még csak hét pilótának volt mért köre, nem lett volna lepörgetni a hátralévő időt.

A lágy keverékeken autózó versenyzők a Q1 végére gyorsultak fel igazán, Valtteri Bottasé (Mercedes) volt a leggyorsabb kör, mögötte Charles Leclerc (Ferrari), Max Verstappen (Red Bull), Pierre Gasly (AlphaTauri) kövekeztek. A címvédő Lewis Hamiltoné (Mercedes) a hatodik legjobb idő volt ekkor. Fernando Alonso pedig nem jutott túl kisebb meglepetésre a Q1-en.

A második kvalifikációs részben aztán átrendeződött a sorrend. Már Hamiltoné volt a leggyorsabb kör, és Verstappen volt ott szorosan a nyomában, csak 9 ezredmásodperccel volt lassabb. Harmadik helyre Cunoda Juki (AlphaTauri) jött fel, Bottas, Leclerc, Gasly volt mögötte a sorrend.

A Q3 elején Bottas dobott nagyot, több mint három tizedmásodpercet tudott javítani korábbi idején, és ezzel végül a pole pozíciót is kiérdemelte. A második hely is a Mercedesé lett, Hamilton indulhat még az első sorból, mögülük Verstappen rajtol.

Hogy ilyen jól mentek a Mercedesek, az egy kicsit a pilótákat is meglepte. „Valtteri remek munkát végzett. Nagyon jól vezetett már az utóbbi pár versenyen is. Azt nem gondoltuk, hogy ilyen sebességünk lesz már ezen a hétvégén is, így elég különleges, hogy az első sorba kerültünk” – nyilatkozta Hamilton.

„Őszintén mondom, a Q3-ban az első kísérletem életem egyik legjobb köre volt. Ez nagyon jó érzés” – mondta a 19. pole pozícióját megszerző Bottas.

A 71 körös Mexikói Nagydíj vasárnap – magyar idő szerint – 20 órakor kezdődik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!