2022-ben Magyarországról rajtol a Giro d'Italia

2021. október 28. – 19:38

frissítve

2022-ben Magyarországról rajtol a Giro d'Italia
Valter Attila a rózsaszín trikóban a Giro d'Italián 2021. május 16-án – Fotó: Luca Bettini / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

A 2022-es Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny Magyarországról fog rajtolni, írta a Cyclingnews nemzetközi kerékpáros hírportál. Az olasz körverseny az eredeti tervek szerint 2020-ban indult volna Magyarországról, de ez a koronavírus-járvány miatt végül meghiúsult, mert a Girót tavaszról őszre halasztották, és teljes egészében Olaszországban tartották meg.

A Cyclingnews azt írta, hogy a szervező RCS Sport jövő szerdán, november 3-án mutatja majd be Budapesten a magyarországi szakaszokat. Az eseményen ott lesz Valter Attila, a Groupama-FDJ versenyzője, aki az idei Girón három napon át viselte az összetett versenyben vezetőnek járó rózsaszín trikót, valamint az 1987-es győztes, Magyarországon élő Stephen Roche is.

A Telex is látott egy meghívót az eseményre. Korábban három magyarországi szakaszt terveztek, de erről semmi biztosat nem tudni a szerdai esemény előtt.

A kerékpáros portál szerint a verseny teljes szakaszlistáját várhatóan több eseményen fedik majd fel november folyamán. A 105. Giro május 6-án rajtol majd, a befutó pedig május 29-én lesz. A Cyclingnews szerint a pénteki kezdés egy extra pihenőnapot jelent, és lehetővé teszi, hogy a csapatok majd átutazzanak Magyarországról Olaszországba május 9-én.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!