Annyi gólt rúgtak a Roma–Napolin, ahány edző nem kapott piros lapot a meccsen

2021. október 24. – 22:10

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Egészen bizarr jeleneteknek lehettek szemtanúi azok, akik vasárnap úgy döntöttek, hogy megnézik az olasz bajnokság egyik vasárnapi rangadóját, ahol az AS Roma a Napolival csapott össze. Az már eleve nem mindennapos, hogy kiállítják valamelyik csapat edzőjét, az pláne nem, hogy mindketten piros lapot kapjanak, de ahhoz tényleg tehetség kell, hogy valaki a lefújás után érdemelje ki a lapot. Luciano Spalletti, a Napoli edzője pontosan ezt hozta össze, miután csapata a szezonban először vesztett pontot,

annyira nehezményezte ugyanis, hogy nem kaptak meg egy tizenegyest a hajrában, hogy még a sípszó után is hevesen reklamált a játékvezetőnél, aki viszont láthatóan nem vette jó néven a dolgot.

Az éllovas Napoli eddig minden meccsét megnyerte, így magabiztosan várhatta a vasárnapi meccset, pláne úgy, hogy a Konferencia Ligában az FK Bodø/Glimt ellen elszenvedett, teljesen értelmezhetetlen, 6-1-es vereség Mourinho több játékosát, köztük például Borja Mayoralt és Gonzalo Villart sem nevezte a kezdőbe. Sőt, még a keretbe sem, legfeljebb a lelátóról nézhették a meccset. Ennek fényében tényleg a Napoli számított esélyesebbnek, de így sem tudták legyűrni az AS Romát, pedig próbálkoztak derekasan.

A 0-0-s végeredmény ellenére egyébként meglepően jó meccset játszott egymással a két csapat, szóval unatkozni nem kellett, de a prímet mégis az vitte, hogy az edzők nem bírtak magukkal. A Roma edzője, José Mourinho már a 19. percben kapott egy sárga lapot reklamálásért, a 81. percben pedig megkapta a másodikat is, úgyhogy a hajrában már nem lehetett ott a kispadnál. Ennél viszont sokkal röhejesebb volt, hogy Spallettit is kiállították, de még csak nem is a meccs alatt, hanem konkrétan a lefújás után. Ránézésre ő sem hitte el, hogy mi történt, a gúnyos tapsolás és odamondogatás után csak kigúvadt szemekkel bámult maga elé, miután a játékvezető nemcsak leteremtette, hanem piros lapot is adott neki.

A többi vasárnapi meccsen az Atalanta 1-1-es döntetlent játszott az Udinesével, a Fiorentina 3-0-ra ütötte ki a Cagliarit, a Verona pedig 4-1-re a Laziót. A játéknap másik rangadója, az Inter–Juventus 1-1-es döntetlennel végződött, hiába vezetett az Inter 1-0-ra sokáig, a 89. percben a Juventus büntetőhöz jutott, Dybala pedig be is lőtte, így egy pontot megmentett a csapatának.

Serie A, 9. forduló

  • AS Roma-Napoli 0-0
  • Hellas Verona-SS Lazio 4-1 (2-0)
  • Fiorentina-Cagliari 3-0 (2-0)
  • Atalanta-Udinese 1-1 (0-0)
  • Bologna-AC Milan 2-4 (0-2)
  • Salernitana-Empoli 2-4 (0-4)
  • Sassuolo-Venezia FC 3-1 (1-1)
  • Sampdoria-Spezia 2-1 (2-0)
  • Torino FC-Genoa 3-2 (2-0)
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!