Hamilton motort cserélt, tíz rajthelyes büntetés kap a Török Nagydíjon

2021. október 8. – 11:53

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A világbajnoki pontversenyben vezető Lewis Hamilton úgy döntött a Mercedesszel, hogy stratégiai motorcserét hajt végre, ezért a Forma-1-es Török Nagydíjon tíz rajthelyes büntetést kap.

A Mercedes ezzel gyakorlatilag elismerte, hogy nem teljes mértékben megbízható a motorjuk. Hamilton csapattársa, Valtteri Bottas az elmúlt négy futamon háromszor is új motort kapott, ami szintén rámutatott a Mercedes problémáira.

A tíz rajthelyes büntetés sok, de a Mercedes úgy gondolkodik, hogy egy kiesésnél még ez is jobb. Hamiltonnak most minden pontra szüksége van, hiszen csak kettővel vezet Max Verstappen előtt.

Lewis Hamilton az isztambuli pályán – Fotó: Andrei Isakovic/AFP
Lewis Hamilton az isztambuli pályán – Fotó: Andrei Isakovic/AFP

Ha valaki teljes motorcserét hajt végre, akkor a szabályok szerint leghátulról kell indulnia, de Hamilton most csak egy komponenst cserélt le. A csapat közölte, hogy csak a belsőégésű motor cseréjére volt szükségük, a többi komponens – a turbó, a hibridrendszer, az akkumulátor és az elektronika – cseréjére nem.

A Mercedes-pilóta mellett a ferraris Carlos Sainz is motort cserélt, ő azonban az egészet, így ő indul majd leghátulról a vasárnapi Török Nagydíjon.

Isztambulban az első szabadedzés már le is ment, amelyen Hamilton volt a leggyorsabb. Mögötte legnagyobb riválisa, Verstappen futotta a legjobb köridőt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!