Kovács Ágnes lett az első, aki doktori címet szerzett a TE Sporttudományok Doktori Iskolájában

2021. október 8. – 21:12

Másolás

Vágólapra másolva

A magyar olimpiai bajnokok közül elsőként Kovács Ágnes szerzett doktori címet a Testnevelési Egyetem Sporttudományok Doktori Iskolájában. A Sydney-ben 200 mellen legjobb úszó „Élsportolók és a média munkatársainak kapcsolata a XXI. század elején Magyarországon” címmel készítette el doktori értekezését, írja a Blikk.

„Az úszás kívülről egyéni sportágnak látszik, azonban a színfalak mögött egészen más a helyzet, mert a sportolókat egy professzionális csapat veszi körül. Az elmúlt évek során ugyanezt tapasztaltam a tudomány világában is”

– fogalmazott Kovács a PhD-védése után, ahol azt is elmondta, hogy „Témaválasztásomat inspirálta ugyan a sportmúltam, de ettől függetlenül, már kutatói szemmel végeztem a vizsgálataimat, aminek során nagyon érdekes volt feltárni a sportmédiában bekövetkezett változásokat és aktualitásokat. Bízom benne, hogy empirikus kutatásom a jövőben egyaránt segítséget nyújthat mind az élsportolóknak, mind pedig a sportmédia munkatársainak.”

Kovács még 2015-ben, az Indexen adott interjút kollégánknak, melyben arról beszélt, reméli, sikerül szemléletváltozást elérnie a dolgozatával, azon belül is azzal, hogy rávilágít, mennyi munka van az érmek, de még a helyezések mögött is.

Kovács Ágnes olimpiai bajnok, kétszeres világ- és hétszeres Európa-bajnok. Tizenhárom évig volt tagja a magyar úszóválogatottnak, ez idő alatt minden nemzetközi versenyt pontszerző helyen zárt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!