Kovács Ágnes lett az első, aki doktori címet szerzett a TE Sporttudományok Doktori Iskolájában

2021. október 08. – 21:12

Másolás

Vágólapra másolva

A magyar olimpiai bajnokok közül elsőként Kovács Ágnes szerzett doktori címet a Testnevelési Egyetem Sporttudományok Doktori Iskolájában. A Sydney-ben 200 mellen legjobb úszó „Élsportolók és a média munkatársainak kapcsolata a XXI. század elején Magyarországon” címmel készítette el doktori értekezését, írja a Blikk.

„Az úszás kívülről egyéni sportágnak látszik, azonban a színfalak mögött egészen más a helyzet, mert a sportolókat egy professzionális csapat veszi körül. Az elmúlt évek során ugyanezt tapasztaltam a tudomány világában is”

- fogalmazott Kovács a PhD-védése után, ahol azt is elmondta, hogy „Témaválasztásomat inspirálta ugyan a sportmúltam, de ettől függetlenül, már kutatói szemmel végeztem a vizsgálataimat, aminek során nagyon érdekes volt feltárni a sportmédiában bekövetkezett változásokat és aktualitásokat. Bízom benne, hogy empirikus kutatásom a jövőben egyaránt segítséget nyújthat mind az élsportolóknak, mind pedig a sportmédia munkatársainak.”

Kovács még 2015-ben, az Indexen adott interjút kollégánknak, melyben arról beszélt, reméli, sikerül szemléletváltozást elérnie a dolgozatával, azon belül is azzal, hogy rávilágít, mennyi munka van az érmek, de még a helyezések mögött is.

Kovács Ágnes olimpiai bajnok, kétszeres világ- és hétszeres Európa-bajnok. Tizenhárom évig volt tagja a magyar úszóválogatottnak, ez idő alatt minden nemzetközi versenyt pontszerző helyen zárt.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom