Gyilkossági kísérlettel vádolják a földön fekvő bírót fejbe rúgó brazil futballistát

2021. október 7. – 09:19

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Gyilkossági kísérlettel vádolják azt a brazil futballistát, aki egy alacsonyabb osztályú mérkőzésen fejbe rúgta a földön fekvő játékvezetőt.

A Sport Club Sao Paulo játékosa, William Ribeiro azután támadt Rodrigo Crivellaro játékvezetőre, hogy az egy szabálytalanságot fújt be neki a hétfői mérkőzésen. Ribeiro dühében feldöntötte, majd erőből fejbe rúgta a bírót, akit kórházba kellett szállítani. (A támadásról itt lehet megnézni egy felvételt. Vigyázat, brutális képsorok!)

Crivellarót később elengedték a kórházból, míg Ribeirót letartóztatták, csak óvadék ellenében szabadulhatott. Klubja azt közölte, hogy 113 éves történelmüknek ez az egyik legcsúnyább incidense, és kivizsgálják, mi történt. Ribeiro szerződését mindenesetre azonnal felbontották.

Ribeirónak a bíróságon kell felelnie a tettéért, és akár súlyos büntetést is kaphat. „Úgy döntöttem, hogy gyilkossági kísérlettel vádolom meg a fiút, mert az én megítélésem szerint az esetet tekintve vállalta a halálos kimenetel kockázatát” – mondta az ügyet felügyelő rendőr a brazil UOL honlapnak.

A bírói támadás miatt félbeszakított, majd később újrakezdett mérkőzést a Guarani nyerte meg 1-0-ra a Rio Grande do Sol állami bajnokságban.

(via Eurosport)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!