30 éve volt ilyen sokkhatás alatt a Real Madrid

2021. szeptember 29. – 14:53

30 éve volt ilyen sokkhatás alatt a Real Madrid
Vinicius Jr is többször próbálkozott, de nem sikerült gólt lőnie – Fotó: Jose Breton/AFP

Másolás

Vágólapra másolva

A keddi Bajnokok Ligája játéknap nagy szenzációja volt, hogy a Real Madrid hazai pályán szenvedett 2-1-es vereséget. A sorozatban először főtáblás moldáv Sheriff Tiraspol úgy nyert, hogy négyszer rúgott kapura – volt egy meg nem adott gólja is –, és kapusa, a görög Athanasiadis nagy napot fogott ki, tizenkétszer avatkozott sikeresen a játékba.

A legnagyobb sportlap, a Marca összeszedte, mikor érte hasonló kellemetlen meglepetés a Realt. Az Odense ellen volt 1994-ben egy kínos veresége hazai pályán (0-2), de azt a találkozót az UEFA-kupában rendezték. A legrangosabb sorozatban 1991-es a dátum, amikor a Szpartak Moszkvával szemben idegenben gól nélküli meccset hoztak le, a visszavágón viszont 3-1-re nyertek úgy az oroszok a Bernabeuban, hogy Butragueno góljával a hazai csapat már a tizedik percben vezetett.

A Nielsen adatelemző leányvállalata, a Gracenote 2010-ben hozta létre az Euro Club Indexet, és szerintük 11 év alatt ez volt a legnagyobb meglepetés. A vállalat kimutatása szerint az újonc vendégcsapatnak mindössze 1,4 százalék esélye volt a győzelemre a 13-szoros BL-győztes spanyolok ellen.

A legváratlanabb eredményeket tartalmazó lista élén eddig a skót Celtic FC állt, amely 2012 novemberében 2-1-re nyert az FC Barcelona ellen (7,1 százalék). A harmadik helyezett az Atalanta tavaly novemberi 2-0-s sikere a Liverpool ellen, a negyedik pedig az Ajax 4-1-es győzelme a Real Madriddal szemben 2019 márciusában.

A csoportot egyébként Tiraspol vezeti, ebben a cikkben mutattuk be őket, hogyan fejlődött a volt KGB-sek klubja. A moldávoknak pillanatnyilag hat pontjuk van, a következő fordulóban az eddig egy pontos Interrrel találkoznak Milánóban, míg a spanyolok a Sahtar ellen javíthatnak idegenben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!