Ronaldo a 95. percben lőtte győzelembe a Manchester Unitedet a BL-ben

2021. szeptember 29. – 23:32

frissítve

Ronaldo a 95. percben lőtte győzelembe a Manchester Unitedet a BL-ben
Cristiano Ronaldo 90+5. perces góljával nyert a Manchester United – Fotó: Ash Delon/Getty Images

Másolás

Vágólapra másolva

A Manchester United Cristiano Ronaldo 90+5. percben szerzett góljával győzött a Villarreal ellen a Bajnokok Ligájában, a csoportkör második fordulójában. A Barcelona súlyos vereségbe szaladt bele, a Benfica 3-0-ra verte.

A Manchester United hazai pályán került hátrányba, a gól nélküli első félidő után Pablo Alcácer talált be az 53. percben. Az angol klub gyorsan egyenlített, a 60. percben már 1-1 volt az állás Alex Telles révén, és nagyon úgy nézett ki, hogy ez is lesz a végeredmény.

Már a rendes játékidőn túl, a 90+5. percben aztán Ronaldo góljával alakult ki a 2-1. A United beszorította a Villarrealt, több lövőhelyzetük is volt az angoloknak, végül Ronaldo vállalta el közelről, éles szögből, és némi szerencsével ugyan, de bepattant a lövése a spanyolok kapujába.

Gólja mellett Ronaldo egy rekordot is elkönyvelhetett, 178-adszor játszott BL-meccsen, ezzel megelőzte az eddigi rekordert, a spanyol Iker Casillast, aki kapusként szerepelt csapataiban.

A Barcelona a spanyol bajnokságban sem volt túl acélos Lionel Messi távozása óta, és a BL első fordulójában is komoly verést kapott, a Bayern München 3-0-ra nyert. A katalán csapat most is csak szenvedett, a Benfica ellen egyetlen kapura tartó lövésük sem volt. A portugál csapat ennél jóval veszélyesebb volt, és három gól is belőtt a Barçának. Nunez már a 3. percben betalált, majd a 79. percben egy 11-est is belőtt, a két gólja között pedig Rafa Silva volt eredményes.

A Bayern München semmit sem vesztett lendületéből, az ukrán Dinamo Kijevet 5-0-ra verte az Allianz Arénában. Lewandowski duplájával indult a meccs, majd Sané, Gnabry és Choupo-Moting iratkozott föl a góllövőlistára.

A forduló derbijét a Juventus és a címvédő Chelsea játszotta, és egy sokkolóan gyors góllal az olaszok győztek. A második félidő középkezdése után a Juve felívelte a labdát, majd néhány átadás után Chiesa berobbant a 16-oson belülre, és hét méterről a kapuba bombázott.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!