Visszavonul Baji Balázs vb-bronzérmes gátfutó

2021. szeptember 28. – 22:05

frissítve

Visszavonul Baji Balázs vb-bronzérmes gátfutó
A 2017-es londoni világbajnokságon bronzérmes Baji Balázs – Fotó: Franck Robichon / MTI / EPA

Másolás

Vágólapra másolva

Bejelentette visszavonulását Baji Balázs Európa-bajnoki ezüst- és világbajnoki bronzérmes gátfutó, aki Facebook-oldalán közölte a hírt. A 32 éves sportoló hozzátette, hogy nem szakad el a sportágtól, hanem a „pályán kívülről” próbálja majd viszonozni az atlétikának mindazt, amit kapott tőle.

„Nehéz szavakba önteni mindazt, amit érzek, egy biztos, hálával tartozom az atlétikának és annak a rengeteg embernek, aki segítette végig az utamat!”

– írta Baji, aki azt ígérte, a döntés hátteréről a szerdai Nemzeti Sportban további részleteket is elárul.

Baji Balázs a 2016-os amszterdami szabadtéri Eb-n nyert ezüstöt 110 méter gáton, egy évvel később pedig a londoni vb-n lett harmadik. A 2017-es év különösen kedves lehet a számára, mivel háromszor javította meg az országos csúcsot, akkor július 4-én a Gyulai Memorialon elért 13.15 másodperces eredményével pedig jelenleg is tartja a táv rekordját. Az állatorvosként végzett Baji karrierje során két olimpián szerepelt, 2012-ben Londonban az előfutamban kiesett, a 2016-os riói játékokon viszont az elődöntőig jutott.

Pályafutásában 2019 februárjában következett be törés, amikor súlyos sérülést szenvedett, a térdét és combját is műteni kellett, majd felépülését csonthártyagyulladás hátráltatta. Egy évvel később vissza tudott térni, de korábbi formáját később sem nyerte vissza, igaz, az idei toruni fedettpályás Eb-n elődöntős volt 60 méter gáton, de a tokiói olimpiára pedig nem tudta kvalifikálni magát, írja az MTI.

„Baji Balázs döntésére nem visszavonulásként tekintek, mert a sportágat nem hagyja el, és biztos vagyok benne, hogy sokat fog még tenni a magyar atlétikáért és a 2023-as budapesti világbajnokságért. Le a kalappal Balázs páratlan teljesítménye és pályafutása előtt és nagyon örülök, hogy a csapat tagja marad, és együtt dolgozhatunk ezért a szép sportágért!” – fogalmazott Gyulai Miklós elnök a magyar szövetség honlapján.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!