Norris az utolsó pillanatban sokkolt mindenkit, övé a pole pozíció az Orosz Nagydíjon

2021. szeptember 25. – 15:41

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az Orosz Nagydíj időmérője őrült utolsó perceket hozott, és óriási meglepetésre Lando Norris (McLaren) autózta végül a leggyorsabb kört Szocsiban, és ezzel életében először indulhat Forma-1-es verseny első rajtkockájából.

Szocsiban elég kedvezőtlenek voltak az időjárási körülmények, a folyamatosan szakadó eső miatt a harmadik szabadedzést törölték is, de az időmérő is kérdőjelessé vált. Végül csillapodott az eső, de a kvalifikáció meglehetősen vizes pályán kezdődött el.

A kvalifikáció harmadik szakaszába Hamilton, Bottas, Alonso, Lando Norris, Perez, Ocon, Stroll, Ricciardo, Russell és Sainz jutott be. Ahogy száradt a pálya, úgy javultak az idők is, többen átváltotttak slick gumikra is, és mint kiderült, ez jó döntésnek bizonyult.

Az utolsó percekig Hamilton vezetett 1:44,050-es körével, de a világbajnoki címvédő a végén hibázott, a boxutcába kihajtva egy kicsit odaverte az autóját a falnak, cserélni is kellett az első szárnyat, így nem túl nyugodt körülmények között tudott kimenni az utolsó körére.

Lando Norris életében először rajtolhat az élről F1-versenyen
Lando Norris életében először rajtolhat az élről F1-versenyen

Az utolsó körökön a slickre váltó versenyzők remek időket teljesítettek, előbb Carlos Sainz vette át a vezetést 1:42,510-del, majd pár másodperc múlva jött Norris, és 1:41,993-ra javította a legjobb időt. Hamiltonnak erre már nem volt válasza, nem volt elég gyors egyik szektorban sem, végül a negyedik lett, mert a Williams-pilóta Russell is megelőzte.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!