Norris az utolsó pillanatban sokkolt mindenkit, övé a pole pozíció az Orosz Nagydíjon

2021. szeptember 25. – 15:41

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az Orosz Nagydíj időmérője őrült utolsó perceket hozott, és óriási meglepetésre Lando Norris (McLaren) autózta végül a leggyorsabb kört Szocsiban, és ezzel életében először indulhat Forma-1-es verseny első rajtkockájából.

Szocsiban elég kedvezőtlenek voltak az időjárási körülmények, a folyamatosan szakadó eső miatt a harmadik szabadedzést törölték is, de az időmérő is kérdőjelessé vált. Végül csillapodott az eső, de a kvalifikáció meglehetősen vizes pályán kezdődött el.

A kvalifikáció harmadik szakaszába Hamilton, Bottas, Alonso, Lando Norris, Perez, Ocon, Stroll, Ricciardo, Russell és Sainz jutott be. Ahogy száradt a pálya, úgy javultak az idők is, többen átváltotttak slick gumikra is, és mint kiderült, ez jó döntésnek bizonyult.

Az utolsó percekig Hamilton vezetett 1:44,050-es körével, de a világbajnoki címvédő a végén hibázott, a boxutcába kihajtva egy kicsit odaverte az autóját a falnak, cserélni is kellett az első szárnyat, így nem túl nyugodt körülmények között tudott kimenni az utolsó körére.

Lando Norris életében először rajtolhat az élről F1-versenyen
Lando Norris életében először rajtolhat az élről F1-versenyen

Az utolsó körökön a slickre váltó versenyzők remek időket teljesítettek, előbb Carlos Sainz vette át a vezetést 1:42,510-del, majd pár másodperc múlva jött Norris, és 1:41,993-ra javította a legjobb időt. Hamiltonnak erre már nem volt válasza, nem volt elég gyors egyik szektorban sem, végül a negyedik lett, mert a Williams-pilóta Russell is megelőzte.

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass