A DVSC-hez, Dzsudzsák mellé igazolt az U20-as vb-bronzérmes Németh Krisztián

2021. szeptember 23. – 14:51

Másolás

Vágólapra másolva

A jelenleg a labdarúgó NB I. hatodik helyén álló DVSC-hez igazol a 37-szeres válogatott Németh Krisztián, jelentette be a debreceni klub, azt is közölve, hogy a szezon végéig, 2022. június 30-ig igazolták le a 32 éves, ingyen megszerezhető csatárt, aki a 2016-os Eb-n is erősítette a magyar csapatot.

A 2009-es U20-as világbajnokságon bronzérmet szerző Németh legutóbb a 2011–12-es szezonban játszott itthon, akkor az MTK-ban. A győri nevelésű játékos 2007-ben került a Liverpoolhoz az MTK-ból, de náluk nem jutott lehetőséghez a Premier League-ben, és a Blackpoolban is csak egy bajnokin játszhatott az angol másodosztályban kölcsönben szerepelve.

Angliából Görögországba került, előbb az AEK Athén, majd az Olympiakosz játékosa lett. Innen tért haza az MTK-hoz, de ez csak rövid kitérő volt. Onnan sorban a holland RKC Waalwijk és Roda, majd az amerikai Sporting KC, New England Revolution, újra a Sporting, végül a Columbus Crew csapatoknál játszott – eközben egy rövid időszakra a katari al-Gharafában és a Dunaszerdahelyben is megfordult.

Tőzsér Dániel, a DVSC sportigazgatója szerint a szerződés mindkét fél számára előnyös. „Személyében egy olyan játékosról van szó, akinek eddigi karrierje megkérdőjelezhetetlenül sikeres volt, s biztos vagyok abban, hogy segíteni tudja a DVSC-t, amely lehetőséget biztosít számára, hogy újra felépítse magát.”

A frissen leigazolt Németh Krisztián – Fotó: dvsc.hu
A frissen leigazolt Németh Krisztián – Fotó: dvsc.hu
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!