Suriname 60 éves alelnöke egy nemzetközi kupában beállíttatta magát saját futballcsapatába

2021. szeptember 22. – 13:55

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A futball és a politikusok összefonódására itthonról is tudunk példát hozni, ha nem is hivatalosan, de több klubot is gyakorlatilag politikusok irányítanak. Néhányuk biztosan álmodozik arról is, hogy a csapatba is beálljon, de erre még nem volt példa a felsőbb osztályokban. Ilyen visszafogottságra azonban nem mindenki képes, például Suriname 60 éves alelnöke simán beállíttatta magát az általa birtokolt klub kezdőjébe.

Suriname futballjáról nem sokat tudunk, éppen emiatt sejthetjük, hogy nem ott játsszák a legmagasabb szintű focit, de azért néhány csapatuk nemzetközi szintre is eljut. Az Inter Moengotapoe például az észak-amerikai és karibi csapatoknak kiírt CONCACAF-ligában szerepel, amely nagyjából az Európa-ligának feleltethető meg.

A suriname-i Inter kedden a hondurasi Olimpia ellen játszott, a kezdőcsapatban pedig hogy, hogy nem, helyet kapott a klubtulajdonos Ronnie Brunswijk is, aki emellett az ország alelnöke is. Ráadásul a stadiont, ahol játszottak, teljesen véletlenül Ronnie Brunswijk-stadionnak hívják.

A csapatkapitányi karszalagot is megkapó Brunswijk a meccsen 54 percet kapott magától vagy az edzőtől, ezután lejött vagy lecserélték. Ekkorra csapata már háromgólos hátrányban volt, és később még hármat kapott az Inter, az Olimpia 6-0-val várhatja a visszavágót.

Brunswijk sűrű életet élt, ehhez képest szinte említésre sem méltó a mostani túlterjeszkedése a futballban. Az 1980-as években gerillaharcos volt, politikusként részt vett a demokratikus átmenetben, de körözték bankrablás miatt is. A New York Times szerint legalább ötven gyereke van a 2020-ban alelnökké választott Brunswijknak, akit egyébként elég nagyvonalú emberként ismernek, gyakran osztott pénzt a szegényeknek. Egy időben emiatt a Suriname-i Robin Hoodnak is nevezték.

A pénzosztás klubtulajként is szokása maradt, a keddi nagy vereség után is bankókat osztogatott az öltözőben futballistáinak.

(via Sportbible)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!