Utólag kizárták a bristoli félmaraton győztesét, mert be sem nevezett a távra

2021. szeptember 20. – 21:53

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Omer Ahmed élete legjobb idejével, elsőként futott be a bristoli félmaratonon, de túl sokáig nem ünnepelhetett, mert a szervezők utólag kizárták a versenyből. Ahmed azzal követett el végzetes hibát, hogy csak a tíz kilométeres távra és a nem a félmaratonra (21,1 kilométer) nevezett be.

Ahmed a Bristol Postnak arról beszélt, hogy ő abban a tudatban futott, hogy a 10 kilométeres pályáján van. Az egyik versenytársától tudta meg, nagyjából 10 kilométernél, hogy már elhagyták azt a pontot, ahol a két, egyszerre indított versenytáv pályája szétvált egymástól. A futó nem fordult vissza, hanem egy kicsit lassítva, folytatta a félmaratont. A lassítás ellenére is fölényesen nyert, 1:03:08-as idővel ért célba, míg a második közel öt perccel később követte.

A félmaraton leggyorsabbja, Omer Ahmed – Fotó: Great Bristol Run/Facebook
A félmaraton leggyorsabbja, Omer Ahmed – Fotó: Great Bristol Run/Facebook

A birminghami futó már meg is ünnepelte a győzelmét, de később több ellenfele panaszt tett, és a szervezők lefolytattak egy gyors vizsgálatot, ami alapján kiderült, hogy Ahmed valóban nem volt benevezve a félmaratonra.

„A szabály az szabály, és erre az esetre azt írta elő, hogy ki kell zárnunk Omert” – mondta Paul Foster a The Great Run Company ügyvezető igazgatója.

Foster azt mondta, elismerik Ahmed teljesítményét, és éppen ezért meghívják a jövő heti Great Manchester Run-ra, ahol az elitfutók között indulhat. Bristolban pedig végül Chris Thompson hirdették ki győztesnek 1:07:53-as idővel.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!