Visszatér a Fradiba a negyvenötszörös bosnyák válogatott Muhamed Bešić

2021. szeptember 17. – 11:13

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Hét év után visszatér a Ferencváros labdarúgócsapatába Muhamed Bešić, írja a Fradi.hu. A negyvenötszörös bosnyák válogatott a kilencszeres angol bajnok Evertontól érkezik Budapestre. A 2014-es brazíliai világbajnokság után szerződött a Premier League-be, ötmillió eurót fizetett érte a liverpooli csapat. Azóta negyvenhat PL-mérkőzésen lépett pályára, az előző éveket kölcsönben töltötte a Middlesbrough-nál és a Sheffield Unitednél.

A több poszton (középső védőként, jobbhátvédként és védekező középpályásként) is bevethető Bešić egy hete ünnepelte 29. születésnapját. Berlinben született bosnyák szülők gyermekeként, akik a délszláv háború miatt hagyták el Bosznia-Hercegovinát. A bosnyák U21-es válogatottban 2010 szeptemberében, Olaszország ellen mutatkozott be. A felnőtt válogatottban 2010. november 17-én, egy Szlovákia elleni barátságos mérkőzésen játszott először, olvasható a Wikipédián.

A Ferencváros jelenleg 9 ponttal a harmadik helyen áll az NB I.-ben, igaz két mérkőzéssel kevesebbet játszott, mint az első helyen álló Kisvárda és a második Paks. Az Európa-ligában bivalyerős csoportba került a magyar csapat. Csütörtöki, első meccsén Németországban már a nyolcadik percben vezetett, de 2-1-re veszített a Leverkusennel szemben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!