Győzelemmel kezdett az első nyíltan transznemű MMA-versenyző

2021. szeptember 11. – 13:42

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Sikeresen debütált az első nyíltan transznemű MMA-versenyző, Alana McLaughlin pénteken este, miután a második menetben legyőzte ellenfelét, Celine Provost, írja a Mirror.

McLaughlin férfiként született, és ő az első nyíltan transznemű MMA-s sportoló, aki 2014. óta versenyez az Egyesült Államokban. Ezzel Fallon Fox nyomdokaiba lépett, igaz, Fox kétszer már versenyzett, miután 2013-ban elárulta, hogy transznemű.

McLaughlin a mérkőzés előtt számos orvosi vizsgálaton – beleértve a hormonvizsgálatokat is – átesett, mégis attól tartott, hogy nem harcolhat majd Provosttal, mivel ellenfele koronavírustesztje pozitív lett, emiatt pedig az augusztusi mérkőzést elhalasztották.

A 38 éves sportoló egyébként korábban az amerikai hadsereg különleges alakulatánál szolgált. Már fiatal korában kérte édesanyjától a nemváltó műtétet, de mivel vallásos családba született, szülei ezt elutasították.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom