Rossi: Nem a világ vége az albánok elleni vereség

2021. szeptember 5. – 20:45

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A magyar válogatott 1-0-ra kikapott Albániától világbajnoki selejtezőn vasárnap. Marco Rossi szövetségi kapitány a meccs után az M4-nek úgy nyilatkozott, hogy nem a világ vége az albánok elleni vereség, még öt meccs van hátra a selejtező sorozatból. A világbajnoki kijutás álom lenne, a nyári Eb-szereplés után is annak tartotta Rossi, ez nem változott a mostani vereséggel. Valószínűleg nem lesznek másodikok a selejtezős csoportban, viszont még ott van a sikeres Nemzetek Ligája-szerepléssel kivívott play-off lehetősége, emlékeztetett a szövetségi kapitány.

„Ez az álom még nem ért véget. A matematikai esélyünk megvan, Albánia jön Budapestre, mi megyünk Lengyelországba, hogy ebből az esélyből mennyit tudunk pontokra váltani, hamarosan kiderül”

A vereség okairól azt mondta Rossi: fizikálisan nagyon erősek voltak az albánok, ettől szenvedett a csapata. Hét-nyolc olyan játékosa volt az ellenfélnek, akik magasak és erősek. Általánosságban jobbak voltak az albánok.

Megpróbáltak úgy játszani, hogy többet legyen náluk a labda, amikor ez sikerült, veszélyesek is tudtak lenni az albán kapura. Összességében azonban nagyobb nyomást kellet volna helyezniük az ellenfélre. Sok problémával érkeztek a meccsre, de ezt nem akarja mentségként használni. Szoboszlainak nagyobb szabadságot akart adni, ezért játszott előrébb, de még nincs csúcsformában, biztos benne, hogy a jövőben jobb teljesítményt lehet majd tőle látni.

Lang Ádám, a magyar válogatott védője szerint nem voltak elég élesek a meccs nagyobb részében, tompának érezte a csapatot. Rengeteg labdát tudtak szerezni az albánok, amikor nem jó ütemben járatták a labdát. A gólról azt mondta: úgy érezte, hogy eléggé kiszorította az albán játékost, onnan már nem tud gólt szerezni, Dibusz pedig védeni fogja a rövid sarkot. „Demoralizáló az egész”, mondta. Össze kell szedniük magukat az Andorra elleni szerdai meccsre, a lengyelek és az angolok ellen pedig bravúrra lesz szükség.

A Gulácsi Pétert váltó Dibusz Dénes úgy érezte, hogy talán későn reagált az albán gólt eredményező lövésre, túl későn látta meg a labdát a lábak között. Nagyon fájó az eredmény, a döntetlen sem lett volna jobb, győzni jöttek Albániába, mondta. A vb-selejtező annyiban más, mint egy Eb-meccs, hogy itt hasonló képességű csapatok ellen kell játszaniuk és dominálniuk, míg az Eb-n erősebb ellenfelekre készültek, egy-egy kontratámadást kellett jól végig vinniük.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!