Albánia eddig még nem lőtt gólt Magyarországnak

2021. szeptember 5. – 17:49

Másolás

Vágólapra másolva

Albánia keretének az összértéke 102,7 millió euró, 25 légiós található a keretében, 10 játékos érkezett a top 5 bajnokságból, és 69. a világranglistán. Albánia szövetségi kapitánya Edoardo Reja, 75 éves olasz szakember, korábban többek között dolgozott a Napoli, a Lazio és az Atalanta csapatainál.

A magyar válogatott keretének összértéke 102,5 millió euró, 19 légiós alkotja a keretét, 5 játékos érkezett a top 5 bajnokságból és 37. a FIFA világranglistáján.

Albánia az elmúlt 5 mérkőzéséből csak 1-et nyert meg, háromszor vereséggel hagyta el a pályát, ezt megelőzően viszont 6 mérkőzésen nem talált legyőzőre. Magyarország legutóbbi 5 találkozóján nem tudott nyerni, pedig négyszer hazai környezetben kellett pályára lépnie, idegenben legutóbb viszont közel két éve, 2019 novembere óta veretlen, akkor Walesben maradt alul Marco Rossi csapata.

Legutóbb tétmérkőzésen 2008 év végén Budapesten, majd 2009 márciusában, Tiranában találkozott a két ország válogatottja világbajnoki selejtezőn, mindkétszer Magyarország győzött gólt sem kapva. Azóta egyszer, egy 2014-es barátságos összecsapáson mérhették össze tudásukat a felek, Priskin Tamás 82. percben, büntetőből szerzett találatával nyertek a mieink. Albánia eddig nem szerzett gólt Magyarország ellen, az eddigi 6 találkozón 19 gólt szereztek legjobbjaink. Marco Rossi 4 helyen változtatott az Anglia ellen pályára lépő kezdőcsapatán, a továbbra is 3-5-2-es hadrendben játszó válogatott védelmébe Lang Ádám, a jobboldali védő pozíciójába Botka Endre, a tengelybe az eltiltásából visszatérő Nagy Ádám és a pozitív tesztet produkáló Szalai Ádám helyett Gazdag Dániel került a támadósorba.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!