Rossi: Szalai mindig téma, ha játszik, azért, ha nem, azért

2021. szeptember 4. – 19:56

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A magyar labdarúgó-válogatott a csütörtöki, Anglia elleni súlyos, 4-0-s veresége után szombaton még egyet edzett Telkiben, utána elrepült Albániába, és az AirAlbania stadionban tartott sajtótájékoztatót a kapitány, Marco Rossi valamint Nikolics Nemanja. A találkozót nem itt rendezik, mert ugyan a stadion nem rég adták át, a gyep nincs rendben, ezért Elbasanban lép pályára a két csapat. A csapatkapitány, Szalai Ádám koronavírusos fertőzése el sem utazhatott Tiranába, biztosan nem fog játszani. A játékost beoltották, nincsenek tünetei, de izolálni kellett.

„Szalai mindig téma, ha nem játszik, akkor azért, ha játszik, akkor meg azért. Miért ez van, miért az van? A vezetői képességei nagyon hiányozni fognak. Gulácsi Péter lesz helyette a csapatkapitány”

– mondta a szakember, aki egyáltalán nem tartotta fontosnak, hogy eddig hat meccsen nem rúgott gólt Albánia Magyarországnak, mert az a múlt, a következő világbajnoki selejtezőt pedig vasárnap játsszák.

Rossinak az angolok elleni volt a legnagyobb veresége a válogatott kispadján, és már közvetlenül az eredmény után azt emelte ki, hogy klubcsapatnál inkább megengedhető egy ilyen kudarc, a válogatottnál nem. Csapatként kell viszont továbblépni, és azt a csapatszellemet akarja látni, ami az Eb-n is jellemezte a társulatot. Az Eb-n a portugálok elleni 3-0 után a franciák ellen négy nappal később bátran, olykor nagy szenvedéllyel játszott a válogatott, és ért el 1-1-et. Akkor sikerült gyorsan túllépni a vereségen, most is erre számít.

Az albánok ellen annak ellenére nem lesz egyszerű jól játszani, hogy Varsóból 4-1-es vereséggel távoztak. A lengyelek négyszer lőttek kapura, minden kísérletük gólt ért, az albánok eközben olykor dominálni tudtak a játékban, a kapu előtt nem volt szerencséjük. Illetve nem kaptak meg egy tiszta tizenegyest 1-3-nál, amivel még most is foglalkozik az albán média. Az eltiltását letöltő Nagy Ádám visszatérhet, az még kérdéses, hogy Botka Endre tudja-e vállalni a játékot.

„Hosszú éjszakám lesz, sokat gondolkodhatok, ki legyen majd a kezdőben, mert még sok a kérdőjel. Nem szokásom panaszkodni, miért is tenném most? Nagyon szoros meccsre számítok, sok jó minőséget képviselő játékosa van Albániának még úgy is, hogy három topligás játékosuk eltiltott.” Albánia eltiltottjai: Bare (Espanyol), Hysaj (Lazio), Manaj (Spezia) és Gjasula (Darmstadt).

A fehérváriak csatára, Nikolics Nemanja arról beszélt, nehéz estéjük volt csütörtökön, de azt jó látni, hogy a csapat nem roppant meg, és nem viselte meg túlzottan lelkileg a fiatalokat a vereség, mindent megtesznek azért, hogy javítani tudjanak.

„Három meccsben gondolkoztunk, amikor az edzőtáborba mentünk. Az Eb-n mutatott formánkra készültünk, azt akartuk megmutatni. Az első félidőben jól mentek a dolgok, támadásban nem voltunk aktívak, a védekezést azért megoldottuk. Az első gól után szétestünk, másként kellett volna reagálni.

Az utolsó percig mentünk, a szurkolók megtapsolták a csapatot, ami nagyon jól esett. A hibák átbeszélésére nem jutott olyan sok idő, mert máris itt van a következő meccs, és nemcsak holnap, szerdán is fontos meccs vár ránk. Győzni akarunk, jó játékkal”

– összegzett az angolok ellen kispadozó Nikolics.

  • Várható kezdőcsapat: Gulácsi – Botka, Orbán, Szalai – Bolla, Nagy, Schäfer, Fiola – Szoboszlai – Szalai, Nikolics.
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!