13 év után tért volna vissza a tízszeres világbajnok bokszoló, de elkapta a koronavírust, és egy héttel a meccs előtt kórházba került

2021. szeptember 4. – 07:29

Másolás

Vágólapra másolva

Idén tért volna vissza a ringbe, 13 év kihagyás után, a profi boksz veteránja, az egykori profi világbajnok és amatőr olimpiai bajnok Oscar De La Hoya, azonban a szeptember 11-re kiírt meccse elmarad. A bunyós ugyanis elkapta a koronavírust, és bár be van oltva, a fertőzés tünetei miatt kórházba került, írja a CNN.

A hírportál cikke a bunyós Twitterére kiírt posztot idézve azt írja, hogy De La Hoya bízik abban: ha a mostani meccse már el is marad, de még idén visszatérhet a ringbe.

A 48 éves bunyós a posztjában arról írt, hogy az elmúlt hónapokat a visszatérésnek szentelte, és köszönetet mondott mindenkinek a támogatásért. „Jelenleg kórházi kezelésen vagyok, de bízom abban, hogy még az év vége előtt ringben leszek. Isten áldjon meg mindenkit, és maradjon biztonságban” – olvasható a twittben, amelyben azt is megjegyzi, hogy be van oltva a vírus ellen.

A mexikói-amerikai kettős állampolgárságú De La Hoya profi pályafutása az 1992-es barcelonai olimpia után kezdődött – azon könnyűsúlyban olimpiai bajnok lett –, első címmérkőzését 1994-ben vívta, és meg is nyerte, a tizedik menetben kiütve ellenfelét. 1994 és 2006 között hat súlycsoportban tíz világbajnoki övet szerzett, profi pályafutása 45 meccséből 39 nyert meg, ebből 30-at kiütéssel (amatőrként 228 mérkőzéséből 223-szor nyert, 163-szor KO-val). Profiként 1992-1999 között veretlen volt. 2008 végén, a Manny Pacquiaótól elszenvedett vereség után jelentette be a visszavonulását, amely mostanáig tartott volna.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!