Paralimpia: Pap Bianka úszó ezüstérmes

2021. szeptember 3. – 10:51

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A magyar sportoló – nagy csata után – 200 méter vegyesen ért be a második helyre.

Pap Bianka a negyedik legjobb idővel jutott be az S10-es kategóriában a 200 méter vegyes döntőjébe. A magyar induló, akinek egy gyerekkori síbaleset miatt nem fejlődött ki rendesen a bal sípcsontja, a délelőtti előfutamában 2:33.10 perccel lett második a saját futamában.

A döntőben azután még sokkal jobbat úszott, és a 2:24.85-ös világcsúccsal győztes holland Chantalle Zijderveld mögött 2:26.12-vel másodikként végzett. A döntőben a hatos pályán úszó Pap egy ideig, a hátúszás során még vezette is a mezőnyt, majd kisebb visszaesés után a zárószámban, vagyis a gyorson visszakapaszkodott a második helyre.

A Vasas 21 éves úszója a magyar küldöttség 15. érmét, egyúttal az 5. ezüstjét szerezte meg. Neki személyesen előzőleg már két dobogós helyezést is sikerült elérnie, szerdán második lett 400 m gyorson, csütörtökön pedig győzött 100 m háton. Az érmei mellett további értékes helyezései is voltak, negyedik lett száz méter gyorson, ötödik a 4x100 méteres gyorsváltóval és hetedik száz méter mellen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!