Hosszú Katinka csapata versenyzett, ő viszont távol maradt

2021. szeptember 3. – 10:29

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az International Swimming League (ISL) versenyei Nápolyban kezdődtek a múlt héten, a magyar olimpikonok közül Jakabos Zsuzsa, Bohus Richárd, Németh Nándor, Szabó Szebasztián, Lobanovszkij Maxim is úszott már. A háromszoros olimpiai bajnok, a tokiói olimpián érem nélkül maradó Hosszú Katinka viszont csütörtökön nem versenyzett. Csapata, az Iron csütörtökön szerepelt először, ő azonban hiányzott a rajtlistáról.

Amikor ez a sorozat elindult, az ukrán üzletember, Konsztantyin Grigorisin Budapesten is sajtótájékoztatót tartott 2019-ben. Ezzel a pénzdíjas sorozattal akarták megreformálni az úszást úgy, hogy a versenyzők egy csapatot képviselnek, és pontokat szereznek a csapataiknak. A csapatok pontszámai alapján alakul ki a végső sorrend.

Hosszú klubja, az Iron az alapítók között szerepelt, 2019-ben nem jutott be a Las Vegas-i fináléba. Ebben a versenyben az a csapatvezetők dolga, hogy célzottan erre a sorozatra igazolnak a társaik közül. 2020-ban pedig jelentős állami segítséggel – 800 milliót adott a kormány erre a versenyre – rendezték meg a novemberi döntőket a Duna Arénában.

Ezért is furcsa, hogy Nápolyban nem volt ott a medencében, és a lelátón sem tűnt fel a közvetítés alatt. Az egyik kedvenc számában, 200 vegyesen az Iron Teamet így Ugolkova és Zamorano képviselte. Sarah Sjöströmnek is van csapata, ő rajthoz is állt, Caeleb Dresselt, napjaink legeredményesebb úszóját is láthattuk az ISL-en, de például a brit szupersztár, Adam Peaty idén eddig nem vett részt a küzdelmekben.

Az Iron egyébként a harmadik helyen áll az első nap után, pénteken újabb számokkal folytatódik a sorozat. Hosszú az olimpián azt nyilatkozta, nem tudja így befejezni az úszást. A tokiói utáni napokban Los Angelesből posztolt, két napja Firenzéből, ahol díjat kapott, többek között annak a versenynek a megalapításában játszott szerepéért (ISL), ahol most nem indult el.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!