A svájci futballválogatottnál csak a csapatkapitány nem kért oltást, pozitív is lett a koronavírustesztje

2021. szeptember 2. – 15:28

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Újabb PCR-teszt vár Granit Xhakára, a svájci futballválogatott csapatkapitányára, miután szerdán pozitív lett a koronavírustesztje – írja az MTI.

Murat Yakin, a svájciak szövetségi kapitánya azt mondta, a keretbe meghívott játékosoknak ajánlották, hogy oltassák be magukat a koronavírus ellen, de Xhaka nem élt ezzel a lehetőséggel. „Granit a csapat kapitányaként példakép, de ő is csak ember. Megvannak a jogai, ez az ő döntése volt” – mondta Yakin, utalva arra, hogy a svájci keretbe meghívott játékosok közül egyedüliként az Arsenal 28 éves középpályása nem rendelkezett védőoltással, illetve korábban sem esett már át a fertőzésen.

Granit Xhaka 2021. augusztus 13-án a Brentford–Arsenal mérkőzésen – Fotó: Adrian Dennis / AFP
Granit Xhaka 2021. augusztus 13-án a Brentford–Arsenal mérkőzésen – Fotó: Adrian Dennis / AFP

Xhaka így nem lehetett ott a svájci válogatott szerdai felkészülési meccsén, amelyen 2-1-re legyőzték a görögöket. Amennyiben Xhaka csütörtöki PCR-tesztje is pozitív lesz, úgy nem játszhat vasárnap az Európa-bajnoki címvédő Olaszország, szerdán pedig az Észak-Írország elleni világbajnoki selejtezőkön.

A svájci szövetség nem sokkal azelőtt adott oltási ajánlást az ország 1400 klubjában szereplő több mint 300 ezer futballistának, hogy a válogatottnál Granit Xhaka tesztje pozitív lett.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!