18 éves szupertehetséget igazolt a Real Madrid

2021. augusztus 31. – 19:39

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Hivatalosan is bejelentette a Real Madrid, hogy leigazolták a francia Rennes 18 éves szupertinijét, Eduardo Camavingát. A középpályásnak egy év volt hátra a rennes-i szerződéséből, és a hírek szerint 30 millió euróért vásárolta meg a madridi csapat, és hatéves szerződést kötöttek a francia válogatott játékossal.

Camavinga a francia futball legnagyobb reménysége, aki mindössze 17 évesen mutatkozhatott be a válogatottban, amivel egy több mint 100 éves rekordot ért el. A Rennes saját nevelésű játékosa egyébként egy angolai menekülttáborban született kongói szülők gyermekeként, de kétéves kora óta Franciaországban él. A válogatottban eddig háromszor játszott, de az Eb-keretbe végül nem került be, az olimpiai keretbe pedig a csapata nem akarta elengedni.

Az kérdéses még, hogy mennyi szerep juthat neki a Real Madrid kezdőjében, hiszen Kroos, Modrić és Valverde személyében már összeállt a középpálya középső része, ahol Camavinga is játszik.

A nemzetközi átigazolási piacnak egyébként augusztus 31-én van vége, vagyis a Real Madrid az utolsó pillanatra hagyta a több európai topklub által is kiszemelt középpályást. A játékos fiatal kora ellenére már 70 hivatalos meccsen lépett pályára a Rennes színeiben.

Camavinga egyébként 5. helyen végzett azon a 2020-as listán, amelyen Európa legjobb 21 éven aluli játékosait gyűjtötték össze. Ezen a listán Szoboszlai Dominik a 8. helyen végzett.

Kövess minket Facebookon is!