Már biztosan lesz magyar érem az asztaliteniszezők között a paralimpián

2021. augusztus 27. – 06:37

Másolás

Vágólapra másolva

Szvitacs Alexa bejutott az elődöntőbe az asztaliteniszezők S9-es kategóriájában a tokiói paralimpián, ezzel már biztos érmes – írta az MTI.

Szvitacs Alexa az elődöntőbejutásért játszott brazil ellenfelével – Fotó: Eugene Hoshiko / MTI / AP
Szvitacs Alexa az elődöntőbejutásért játszott brazil ellenfelével – Fotó: Eugene Hoshiko / MTI / AP

A pénteki program elején magyar szempontból a legfontosabb kérdés az volt, hogy a kínai Hsziung Kuj-jen a papírformának megfelelően legyőzi-e a brazil Danielle Rauent, és ezzel biztossá válik a továbbjutása Szvitacs Alexának, aki 2018-ban toxikus sokk szindrómát kapott, emiatt amputálni kellett a bal alkarját és lábujjait. Végül nem történt „trükközés”, amitől néhányan tartottak, sima 3-0-s kínai siker született. Így Hsziung három győzelemmel elsőként, Szvitacs pedig, aki a brazil játékos, illetve a török Neslihan Kavas ellen nyert, másodikként lépett tovább, és az ausztrál színekben versenyző Li Na Lejjel mérkőzik meg szombaton a döntőért.

Arlóy Zsófia az S8-as kategóriában megnyerte pénteki csoportmérkőzését, ezzel negyeddöntőbe jutott. A genetikai rendellenességgel született asztaliteniszező háromszettes győzelmet aratott, és a délutáni programban a negyeddöntős mérkőzését is lejátssza.

Negyeddöntőzik még ezen a napon Pálos Péter (S11) és Major Endre (S1), illetve nyolcaddöntőzik Csonka András (S8).

Kövess minket Facebookon is!