A végére összeomlott a magyar jégkorong-válogatott, nem lesz ott jövőre az olimpián

2021. augusztus 27. – 22:33

Másolás

Vágólapra másolva

Az utolsó harmadban összeomlott a magyar férfi jégkorong-válogatott, és 9-0-ra kikapott a házigazda lett csapattól a rigai olimpiai selejtező második fordulójában, így nem juthat ki a jövő évi, pekingi téli játékokra – írja az MTI.

A lettek már a mérkőzés elején hatalmas fölényben voltak, az első harmadban 20-0 volt a kapura lövés a házigazdáknak, de csak egy gólt ütöttek. A folytatásban se változott sokat a játék képe, a magyar csapat a 23. percben lőtt először kapura, rögtön utána pedig Papp Kristóf a kapuvasat találta el. A hazaiak a harmad közepén találtak újra magukra, ekkor Zemgus Girgensons lépett ki, és a keresztlécre bombázott, ám maradt az 1-0-ás lett vezetés.

A fordulás után 32 másodperccel egy hatalmas védelmi hibából lefordultak a hazaiak, és Rudolfs Balcersnek nem volt nehéz dolga.

Az utolsó tíz percben aztán teljesen összeomlott a magyar csapat, és hat gólt kapott, így a végeredmény 9-0 lett a letteknek.

„Az első harmadban kicsit megilletődötten játszottunk, a másodikban kiválóan, viszont a harmadikban szégyent hoztunk a címeres mezre – nyilatkozta a meccs után Stipsicz Bence, a magyar válogatott hátvédje a Nemzeti Sport Online cikke szerint. – Egymásután kaptuk a gólokat, és mentálisan szétestünk, már a legalapvetőbb dolgokat sem tudtuk végrehajtani. Hagytuk, hogy átgyalogoljanak rajtunk.”

Sean Simpson szövetségi kapitány szerint az első harmadban lejátszottak minket a jégről a lettek, ám a másodikban remekelt a csapata. „Ellenben a harmadik elfogadhatatlan, egészen rettenetes volt.” Mint fogalmazott, nem tudja, hogy a magyar játékosok valaha is játszottak-e ilyen gyorsan, ehhez hozzá kell még szokniuk. „Szakaszokban jól reagáltunk, például a második harmadban többet lőttünk kapura, a játékunk ekkor bárkinek tetszhetett. Talán túl sok energiát égettünk el, hogy utána nem bírtuk a harmadikat, ezt magam sem tudom egyelőre.”

A két csapatnak ez volt a hatodik egymás elleni összecsapása, a magyarok a II. világháború előtt egyszer nyertek, és volt egy döntetlen is, azóta viszont ez volt sorozatban a negyedik lett győzelem, összesítésben 29-7-es gólkülönbséggel.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!