Néhány érdekesség és statisztika a kezdés előtt

2021. augusztus 24. – 20:46

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva
  • A Ferencváros és a svájci Young Boys is elhalasztotta a hétvégi bajnoki mérkőzését. A magyar bajnok 1995 és 2020 után harmadszor juthat a Bajnokok Ligája főtáblájára, a tavaly 31 pont előnnyel svájci pontvadászatot nyerő berni csapat 2018-at követően szerepelhet a legrangosabb európai kupa csoportkörében.
  • Az első mérkőzés 1 piros és 6 sárga lap mellett 5 gólt, egy meg nem adott találatot és egy 11-est hozott. A Young Boys védője, Silvan Hefti a 25. percben piros lapot kapott, így több mint 65 percet játszhatott emberelőnyben a zöld-fehér csapat.
  • A Ferencváros két találatát Frank Boli jegyezte, így idén már a 4. góljánál jár az 5. mérkőzésén.
  • A Ferencváros útja a Pristina, a Zalgiris és a Slavia Praha legyőzésén keresztül vezetett a playoff-körbe, a Young Boys a Slovan Bratislava és a Kolozsvár csapatát búcsúztatta.
  • A magyar bajnok 19 millió eurót költött az elmúlt négy esztendőben erősítésekre, miközben játékoseladásokból 3,3 milliót realizált, a svájciak közel 15 milliót költöttek ez idő alatt, és 47 millió került a kasszába.
  • Mind a két csapat kispadján új edző ül, a hazaiaknál az 55 éves osztrák szakvezető, Peter Stöger, a vendégeknél a Hoffenheim és a Dortmund korosztályos, majd a Huddersfield és a Schalke első csapatait is megjárt David Wagner irányítja a labdarúgókat.
  • A Ferencvárosnak eddig háromszor sikerült hátrányból fordítania nemzetközi párharcban. Az 1966-67-es BEK-szezonban a CSZKA Szófia nyert 2-1-re az első találkozón, majd a Fradi egy hazai 4-1-gyel bizonyult jobbnak. 1972-ben a máltai Floriana ellen aratott nagy aranyú, 6-0-s győzelmet az első összecsapáson elszenvedett 1-0-s verség után. A Kupagyőztesek Európa-kupájában a CSZKA Moszkva volt az ellenfél 1994-ben, a moszkvai 2-1-es vereséget követően egalizálni tudtak Budapesten a zöld-fehérek, majd 11-esekkel harcolták ki a továbbjutást.
  • Az elmúlt években nem kellett vert helyzetből felállni, fordítani az Üllői úton, így sokakat foglalkoztat a kérdés: képes lesz-e a Ferencváros irányítani a játékot, helyzeteket kialakítani a papíron esélyesebb svájciak ellen a ma esti találkozón, miközben meg kellene őrizniük Dibusz Dénes kapujának érintetlenségét a másik oldalon.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!