Szoboszlai után Sallai is betalált a Bundesligában, akrobatikus mozdulattal vette be a Dortmund kapuját

2021. augusztus 21. – 19:55

frissítve

Szoboszlai után Sallai is betalált a Bundesligában, akrobatikus mozdulattal vette be a Dortmund kapuját
Sallai Roland gólját ünneplik a csapattársak – Fotó: Philipp von Ditfurth / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Két magyar játékos is eredményes volt a Bundesliga második fordulójában: Szoboszlai Dominik két bombagóllal járult hozzá a Stuttgart legyőzéséhez pénteken, az RB Leipzig 4-0-ra nyert. Az Európa-bajnokságon is remekül teljesítő Sallai Roland szombaton lépett pályára, a Freiburg a Borussia Dortmundot fogadta.

A 6. percben Vincenzo Grifo szabadrúgásgóljával a hazaiak szerezték meg a vezetést, majd az 53. percben Sallai révén megduplázták az előnyt: a magyar támadó akrobatikus mozdulattal vette be a Dortmund kapuját egy gyors kontra támadás végén. A 24 éves Sallai pályafutása 13. Bundesliga-gólját szerezte, az elsőt az idei szezonban.

A Dortmund 8 perccel később szépített, de egyenlíteni már nem tudtak, így a Freiburg 2-1-re nyert, a Sallai a 71. percig volt a pályán.

Szalai Ádám csereként kapott lehetőséget a Mainzban, a 62. percben állt be a Bochum elleni meccsen, de már nem tudott segíteni csapatán, kikaptak 2-0-ra. A Bochum magyarja, Novothny Soma végig a kispadon volt. Dárdai Pál csapata, a Hertha BSC továbbra is nyeretlen a bajnokságban: ezúttal a Wolfsburgtól kaptak ki, 2-1 lett a vége, az előző fordulóban 3-1-re győzte le őket a Köln.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!