A német paralimpikonoknak igen, a magyaroknak nem gyártott formaruhát az Adidas

2021. augusztus 17. – 10:05

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Anyagilag nem éri meg az Adidasnak, hogy az olimpikonjainkhoz hasonlóan a paralimpiai csapatunk tagjait is támogassa, legalábbis a német vállalat ezzel magyarázta, miért nem készített sportruházatot az augusztus 24-én kezdődő, tokiói paralimpián részt vevő magyar versenyzők számára, írja a Blikk.

Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) elnöke a lapnak azt mondta, a riói olimpia előtt egyszer már kaptak elutasító választ az Adidastól, de a tokiói paralimpia előtt is felkeresték a céget, amellyel hosszasan tárgyaltak. Végül azt mondták nekik, hogy a cégnek nem éri meg a sportruhákat elkészítenie, fellogóznia, mert annyira kis mennyiségről van szó. Szabó szerint a stábtagokkal együtt összesen 80-90-en utaznak Tokióba. „Azt is felajánlottuk az Adidasnak, hogy küldjön üres ruhadarabokat, majd mi megcsináljuk a logózást, de a válasz így is határozott nem volt”.

A magyar versenyzőknek rosszul esett ez azért, mert a német paralimpiai csapat ruháját a cég elkészítette. A Blikk megkereste az Adidast, de kérdéseikre nem kaptak válaszokat.

Végül a paralimpikonokat a Tisza és a NUBU segítette ki. Szabó szerint rendkívül divatos ruhákat kaptak, és azért külön dicséret jár a Tiszának, hogy a tervezőik minden kérésüknek eleget tették. „Egyes versenyzőink számára például fontos volt, hogy a ruha csuklónál és alkarnál lévő része különösen strapabíró legyen, hiszen a testük gyakran érintkezik a kerekesszékkel. Gondolni kellett emellett a kisebb sportolókra is, nekik értelemszerűen speciális méretű ruhákra volt szükségük. De a végtaghiányos felszerelések is kifogástalanok lettek, noha az elkészítésük sok időt vesz igénybe”.

Az öt évvel ezelőtti, riói paralimpián a magyar sportolók összesen 18 érmet, egy aranyérmet, nyolc ezüstérmet és kilenc bronzérmet nyertek. A tokiói paralimpián 37+1 fős magyar sportolói delegáció vesz részt. A csapat zászlaját a tokiói paralimpia után visszavonuló, kerekesszékes vívó, Dani Gyöngyi viszi majd a megnyitón.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!