Európa-bajnok lett az U17-es magyar női kéziválogatott

2021. augusztus 15. – 19:07

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Európa-bajnok lett a magyar U17-es női kézilabda-válogatott, miután a montenegrói torna döntőjében 25-19-re legyőzték a német válogatottat – számolt be a sikerről a Magyar Kézilabda Szövetség Facebook-oldala. Az előző, 2019-es U17-es Eb-t szintén a magyar válogatott nyerte.

A világbajnoki ezüstérmes Bohus Beáta által vezetett magyar csapat hibátlan mérleggel, mind a hét mérkőzését megnyerve lett korosztályos Európa-bajnok. A csoportkörben a szlovákokat, a portugálokat és a norvégokat is legyőzték. A középdöntőben a románokat és a németeket múlták felül, és jutottak be az elődöntőbe. Itt a dán válogatottat 33-25-re győzték le.

A döntőben ismét a németek voltak az ellenfelek, akik a mérkőzés elején 4-0-ra is vezettek. A magyar csapat a nyolcadik perc elején talált be először, de miután a 23. percben átvette a vezetést, a németek már nem tudtak fordítani. A félidőben 12-10 volt az állás, a meccs végére pedig hat gól lett a különbség. A magyarok legeredményesebb játékosa Farkas Júlia és Csernyánszki Liliána volt öt-öt góllal, Simon Petra négyszer talált be. (via MTI)

NÉMETORSZÁG-MAGYARORSZÁG 19-25 (10-12)
Podgorica, játékvezetők: Szekulics, Jovandics (szerbek).

NÉMETORSZÁG: Hübner, Weiss (kapusok), Schönefeld, Terfloth 1, Trawczynski, Probst, Wohlfeil, Kühne 6, Ehlert 1, Bianco, Röpcke 2, Huth, Bassiner 1, Albers 2, Leuchter 5, Pfundstein 1. Szövetségi edző: Gino Smits.

MAGYARORSZÁG: Imre, Sass, Zaj (kapusok), Varga 2, Csikos 2, Simon 4, Juhász, Csernyánszki 5, Vártok 1, Bucsi 3, Szabó L., Karman, Molnár 1, Farkas 5, Kovalcsik 2, Szabó A. Szövetségi edző: Bohus Bea.
Kiállítások: 4, ill. 6 perc.
Hétméteresek: 1/2, ill. 3/3.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!