Hét perc alatt több mint 150000 Messi-mezt adott el a Paris Saint-Germain

2021. augusztus 13. – 20:56

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kedd este jelentette be a francia PSG a 34 éves argentin klasszis, Lionel Messi átigazolását, és szerdán már kapható is volt az új meze. Messi 30-asban fog játszani, ez volt az első mezszáma előző állomáshelyén, Barcelonában, ezért engedte el a tízest, nem utolsósorban a brazil Neymar így megtarthatta a tízes mezét.

Azt már tegnap, csütörtökön megírtuk, hogy a rajongók hosszú sorokban álltak a PSG hivatalos boltja előtt szerdán, és olyan érdeklődés volt, hogy mindössze 30 perc alatt el is fogytak a mezek. A Sport Bible most azt írja,

a Paris Saint-Germain több mint 150 000 Lionel Messi-mezt adott el hét perc alatt.

Mivel a legolcsóbb férfi Messi-mez is 158 euróba kerül, csak a mezek értékesítéséből akár 23,7 millió euró is bejöhetett, bár ezt a különböző kedvezmények csökkenthetik valamelyest.

Hozzá kell tenni, hogy a mezek értékesítéséből befolyó összeg nem kerül közvetlenül a PSG zsebébe, a csapat 2032-ig írt alá megállapodást a Nike-val, a szerződés értelmében pedig évente 80 millió eurót kap a csapat előre, és nem az előadások százalékos mértéke szerint kapnak pénzt.

Az As.com azt írja, ezzel párhuzamosan Messi távozása komoly kiesést jelent a Barcelonának, ezen belül pedig a mezeladások kifejezetten fájó pont. Úgy számolnak, összesen akár 137 millió eurós veszteség is érheti a Barcelonát, ebből a mezeknél és különböző ajándéktárgyaknál akár 43 millió eurós mínusz is lehet.

Visszatérve a PSG-re és Messi új mezére: szeptember 30-ig kell várni a következő szállítmányra, akkor a hazai mezek már ismét ott lesznek a boltokban, az idegenbeli, fehér alapú trikókat azonban csak két héttel későbbre ígérte a klub, ahogy látható, október 14-re.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!