Lezuhant és meghalt a vb-ezüstérmes magyar paramászó a Bajor-Alpokban

2021. augusztus 12. – 12:26

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Balesetet szenvedett és meghalt Vigh Melinda világbajnoki ezüstérmes paramászó – írja a Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség közleménye.

A Németországban élő Vigh Melinda 2016 óta vett részt parasportolók számára kiírt sportmászó versenyeken. A versenysportot viszonylag későn kezdte, ennek ellenére rendkívül komoly sikereket ért el rövid idő alatt. Kilenc nemzetközi versenyből nyolc alkalommal állt dobogón az AU2 kategóriában. Ezüstérmet nyert a 2016-os és a 2018-as IFSC Paramászó Világbajnokságokon, 2019-ben pedig bronzérmes volt. Legutóbbi nemzetközi versenyén, a júniusi innsbrucki IFSC Paramászó Világkupán második lett.

Augusztus 10-én a hazai hegymászó hírportál, a Hóhatár számolt be arról, hogy egy 39 éves magyar nő lezuhant a bajorországi Berchtesgaden mellett emelkedő Watzmann csúcsgerincéről. A német hatóságok nem közölték az áldozat nevét, de mint később kiderült, Vigh Melinda volt az.

„A traunsteini hegyimentő állomásról a Christoph 14 nevű helikopter repült a helyszínre, ahol csörlővel a helyi hegyimentő szolgálat vezetőjét és egy kolléganőjét eresztették le, hogy biztosítsák a helyszínt, majd a mentőorvost tették le hasonló módszerrel. Sajnos az orvos már semmit sem tehetett a sérültért” – írták.

A Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség részvétét fejezi ki az elhunyt sportoló családjának és barátainak.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!