Kibekkelte a Fradi a prágai BL-selejtezőjét, idén is játszhat a főtábláért

2021. augusztus 10. – 20:56

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Ferencváros a Bajnokok Ligája harmadik fordulójában 2-0-s előnnyel utazott Prágába a Slavia elleni visszavágóra. A csehek többet birtokolták a labdát az első meccsen, többet kísérleteztek, agresszíven támadtak le, de egy vicces öngóllal és tizenegyessel a Fradi megnyerte a meccset.

A hiányzói miatt tartalékos Slavia nem kezdte nagy rohamokkal a találkozót, sok szabálytalanság tarkította a játékot mindkét oldalon, az első perctől érződött a feszültség. A magyar csapat öt védővel állt fel, Botka Endre is bekerült a kezdőbe, így legalább a mezőnyben is volt egy magyar játékos, nemcsak a kapuban. Az első igazán komoly helyzet Tokmac előtt adódott, egy labdaszerzés után tört be a Fradi szélsője a tizenhatoson belülre, ballal lőtt, Kolár lábbal védett. A csehek folyamatosan vették át a játék irányítását, és kerültek fölénybe, Stanciu szabadrúgása veszélyes volt, a 38. percben pedig a vezetést is megszerezték.

Sima futotta le a bal oldalon Botkát, középre adott, Masopust pedig hat méterről lazán passzolta a kapuba a labdát, Dibusznak nem volt esélye a hárításra. Dorley-nak is volt esélye az újabb gólra, de messze nem volt akkora lehetőség, mint Botkáé, de a védő fölé fejelt.

A 60. perc körül volt nagy nyomás alatt ismét a Fradi kapuja, Sima hat méterről fölé bólintott, Stanciu két próbálkozását pedig Dibusz ütötte ki. A Slavia a 65. percben hármas cserével próbálta kivívni a továbbjutást, az egyik csere, Kuchta húzta meg a tizenhatoson belül, de a középre adása pontatlan volt, odalett a helyzet.

A 72. percben egy röviden kirúgott labdát 18 méterről azonnal visszalőtt, kevéssel mellé. Egy perc sem telt el, amikor Kacsaraba emelése ment a jobb a kapufa mellé. Záporoztak a Fradi kapuja elé a beívelések, Dibusznak sok dolga volt, de a Slaviában sem volt sok ötlet. A 84. percben Civic megkapta a második sárgáját, az utolsó perceket így 10 emberrel kellett megvívnia a magyar bajnoknak.

Holes lövésébe beleért Kovacevic, veszélyesen perdült fel a labda, de Dibusz kapuja fölé. Plavsic 21 méteres kapáslövése egy méterrel ment mellé. A csehek mindent megpróbáltak, de a második gólt nem sikerült begyötörniük, így a hosszabbítást sem, vagyis az Európa-ligába kerültek át. A csehek ötödször kerülhetnek sorrendben valamelyik sorozat csoportkörébe.

A Ferencváros a Bajnokok Ligája főtáblájáért Bernbe, a kolozsvári CFR-t búcsúztató svájci Young Boyshoz látogat a jövő héten – a két csapat első meccse 1-1-gyel végződött, a másodikon viszont a Young Boys 3-1-re győzött –, a visszavágót Budapesten játssza.

  • Slavia Praha (cseh)–Ferencváros 1-0 (1-0)
  • Prága, v.: Tobias Stieler (német)
  • gólszerző: Masopust (36.)
  • Slavia Praha: Kolár – Bah, Holes, Kacharaba, Dorley – Hromada (Traoré, 65.), Stanciu – Masopust (Musa, 75.), Schranz (Plavsic, 65.), Olayinka (Sima, 16.) – Tecl (Kuchta, 65.)
  • Ferencváros: Dibusz – Wingo, Blazic, S. Mmaee (Kovacevic, a szünetben), Civic – Laidouni – Botka (Zsubkov, 77.), Nguen (R. Mmaee, 67.), Haratyin, Zachariassen (Somália, 71.), – Uzuni
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!