Egy bárba tértek be a kajakosok Tokióban, kiszolgálták őket, és hívták a rendőrséget

2021. augusztus 10. – 17:00

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Magyar Olimpiai Bizottság vasárnap adott ki közleményt arról, hogy a magyar kajak-kenus küldöttséghez tartozó hét személy akkreditációját az utolsó napon felfüggesztette a helyi szervezőbizottság. A kajakosok már a versenyek után a magyar nagykövetség fogadására látogattak, utána azonban – két versenyző többek közt a kapitány és a szakmai igazgató társaságában – nem mentek vissza a szállodába vagy az olimpiai faluba.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség arról tájékoztatta a Telexet, hogy egy bárba ült be a társaság, ahol kiszolgálták őket, de ezzel együtt a rendőrséget is értesítették arról, hogy külföldiek tértek be hozzájuk. A helyszínre érkező rendőrük felvették az adatokat, ezek után mind a heten elmentek a helyszínről, de az esetet jelentették a szervezőbizottságnak.

A speciális olimpiai szabályok szerint csak 14 nap után mehet egy külföldi bárhová az országban, és mivel az esetükben ez az idő nem mindenkinél telt le, a záróünnepség előtt néhány órával felfüggesztették az akkreditációjukat. A szervezőbizottság egyébként még az olimpia előtt kérte a szórakozóhelyek tulajdonosait, hogy készítsenek fényképeket a külföldiekről, és küldjék el nekik a fotókat. A szállodai liftek előtt is lefotózhatták a sportolókat, kísérőket, hogy kövessék, mikor mennek el, és mikor térnek vissza.

„Az érintettek sajnálják a történteket, elnézést kértek mindenkitől, meggondolatlanul viselkedtek. A szövetség azt szeretné, ha az érmek kerülnének a fókuszba” – mondta Balogh Péter, az MKKSZ sajtófőnöke.

A magyar kajakosok három aranyérem mellett két ezüstérmet és egy bronzot nyertek Tokióban, amivel a sportági éremtábla első helyén végeztek.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom