Az utolsó előtti este szegték meg magyar olimpikonok a tokiói szabályokat, ez az akkreditációjukba került

2021. augusztus 8. – 14:28

Az utolsó előtti este szegték meg magyar olimpikonok a tokiói szabályokat, ez az akkreditációjukba került
Adolf Balázs és Fejes Dániel a férfi kenu párosok 1000 méteres versenyének előfutamában a tokiói olimpián – Fotó: MTI/Kovács Tamás

Másolás

Vágólapra másolva

A tokiói játékok utolsó előtti estéjén, szombaton a magyar kajak-kenu küldöttség hét tagja tilosban járt, ezért az olimpia szervezőbizottsága az akkreditációjukat vasárnap három órától visszavonta.

A Magyar Olimpiai Bizottság vasárnapi közleményéből az derül ki, hogy a hét magyar – köztük Adolf Balázs és Fejes Dániel kenusok – a tokiói magyar nagykövetségen rendezett fogadás után „ a számukra előírt szabályokat megszegve előzetesen nem engedélyezett helyen tartózkodtak”.

A szabálytalanság miatt visszavont akkreditációjú magyar társaságban sportolók, edzők, sportvezetők is vannak, a teljes lista így néz ki:

  • Kubina Ádám – főtitkár
  • Hüttner Csaba – szövetségi kapitány
  • Boros Gergely – szakmai igazgató
  • Dr. Komka Zsolt – kardiológus szakorvos
  • Németh Szabolcs – felnőtt edző
  • Adolf Balázs – kenus
  • Fejes Dániel – kenus

Adolf Balázs és Fejes Dániel a férfi kenu kettesek 1000 méteres számában együtt indult a tokiói olimpián, a páros reményfutamra kényszerült, és nem tudott elődöntőbe kerülni. A két sportoló emellett egyéniben is versenyzett, de C-1 1000 méteren csak Andolf tudta kiharcolni a továbbjutást, ő ott B döntősként összesítésben a 15. helyen zárt. A 21 éves Fejes az Eurosport szerint egyébként betegen érkezett Tokióba, „így nem igazán tudta megmutatni, mire képes”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!