Elbukta az Aston Martin a fellebbezését, amit Vettel kizárása miatt tett

2021. augusztus 9. – 21:30

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Nemzetközi Automobil Szövetség elutasította azt a fellebbezést, amelyet az Aston Martin nyújtott be a Forma–1-es Magyar Nagydíj után, írja az MTI.

A Magyar Nagydíjon ugyanis a csapat pilótáját, Sebastian Vettelt a verseny után kizárták, így az Aston Martin német pilótája helyett a mercedeses Hamiltoné a második hely, a dobogó aljára pedig a ferraris Carlos Sainz Jr. ugrott fel. A pilótát azért zárták utólag ki, mert a járművében az előírt egy liternél kevesebb üzemanyag maradt.

Az Aston Martin közölte, hogy az ellenőrök által mért mennyiség helytelen, mivel saját adatai szerint még 1,74 liter volt a tankban. Később aztán bejelentették, hogy mérnökei üzemanyagellátási hibát állapítottak meg az autóban, így valóban egy liternél kevesebb maradhatott a leintés után.

A FIA illetékesei hétfőn azt tudatták, hogy mivel az Aston Martin nem tudott meggyőző bizonyítékokat bemutatni, ezért nem rendelnek el újabb vizsgálatot. A négyszeres világbajnok Vettel kizárásával a hétszeres vb-első Hamilton a pontverseny élére ugrott, de így már nem hat, hanem nyolc ponttal vezet a holland Max Verstappen előtt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!