Vettelt kizárták a Magyar Nagydíjról, Hamiltoné a második hely

2021. augusztus 1. – 22:52

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az idei Forma–1-es Magyar Nagydíj már eleve elég őrült futam volt: a rajt előtti eső miatt vizes aszfalton induló, majd rögtön egy tömegbalesettel folytatódó versenyen Esteban Ocon pályafutása első F1-győzelmét szerezte meg. A második helyre Sebastian Vettel ért be, a harmadik Lewis Hamilton lett.

Vettelt azonban a verseny után kizárták, így az Aston Martin német pilótája helyett a mercedeses Hamiltoné a második hely, a dobogó aljára pedig a ferraris Carlos Sainz Jr. ugrott fel.

Az előírások szerint a futam végére maradnia kell az autókban legalább egy liter üzemanyagnak, hogy a verseny után el lehessen végezni a szükséges vizsgálatokat az esetleges szabályszegések kiszűrésére. Vettel kizárásának az oka, hogy az autójában csak 300 milliliter maradt.

A verseny eredeti végeredménye is azt jelentette, hogy a brit Hamilton átvette a vezetést az egyéni világbajnokságban, és a Mercedes is élre került a csapatversenyben. A módosult eredménnyel a pilóta és csapata előnye is még tovább növekszik, Hamilton nem hat, hanem nyolc ponttal vezet a holland Max Verstappen (Red Bull) előtt.

Az Aston Martin bejelentette, hogy fellebbeznek a kizárás ellen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!