Két nap különbséggel feleség és férj is nyert olimpiai aranyat

2021. augusztus 8. – 10:40

Két nap különbséggel feleség és férj is nyert olimpiai aranyat
Jason Kenny és Laura Kenny ünneplik közösen tokiói aranyérmeiket Fotó: Matthew Childs/Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

A pályakerékpáros Jason Kenny és felesége, Laura Kenny két nap különbséggel nyertek aranyérmet a tokiói olimpián, a férj pedig minden idők legsikeresebb brit olimpikonja lett, hét aranyérmével és kilenc érmével. Kettejüknek együtt tizenkét aranyuk van az olimpiákról.

Jason Kenny az olimpia utolsó napján, a keirin versenyszámban nyert, míg felesége egy nappal korábban a madison aranyát húzta be. Jason Kennynek a negyedik, Laura Kennynek a harmadik olimpiája volt, amikor aranyérmes lett, de mindkettejük számára az első olyan, amikor férjként és feleségként nyertek. A feleség korábban Laura Trottként versenyzett, öt évvel ezelőtt a riói olimpia után házasodtak össze.

Jason Kenny lenyűgöző eredménylistát tudhat maga mögött, 2008 óta minden olimpián nyert legalább egy aranyat – Londonban kettőt, Rióban hármat tehetett zsebre – , és még két ezüstérme is van, amivel most a legeredményesebb brit olimpikonnak számít. Korábban is egy bringás, Bradley Wiggins állt az élen, neki nyolc érme van, az aranyakat tekintve pedig Chris Hoy volt eddig a legjobb, hat elsőséggel.

Ha még egy olimpiát beválllal Laura Kenny, ő lehet leginkább veszélyes a férjére, mert az eddigi három olimpiáján már hat érmet hozott össze, közte öt aranyat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!