Úgy fejbe rúgták az iráni karatést, hogy hordágyon kellett elvinni, mégis ő lett az olimpiai bajnok

2021. augusztus 7. – 18:27

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Egészen bizarr eredményt hozott a férfi +75 kilogrammos súlycsoportban a karatésok versenye a tokiói olimpián, az iráni Szadzsad Gandzsadeh ugyanis úgy lett olimpiai bajnok szombaton, hogy magánál sem volt, hordágyon kellett levinni a tatamiról.

A küzdelem (kumite) döntőjében az iráni karatés a szaúdi Tareg Hamedivel találkozott, aki elég magabiztosan kezdte a meccset, nagyon hamar 3-0-s vezetést szerzett egy ipponnal. Hamedi nem sokkal a meccs vége előtt 4-1-re vezetett, és hajszálnyira volt attól, hogy olimpiai bajnok legyen, amikor pedig Gandzsadeh megpróbálta megütni, egy tiszta fejrúgással úgy tűnt, hogy el is döntötte a találkozót.

Tareg Hamedi fejberúgja Szadzsad Gandzsadehet a férfi +75 kilogrammos súlycsoportjának döntőjében. Fotó: KAZUKI WAKASUGI / YOMIURI / THE YOMIURI SHIMBUN VIA AFP
Tareg Hamedi fejberúgja Szadzsad Gandzsadehet a férfi +75 kilogrammos súlycsoportjának döntőjében. Fotó: KAZUKI WAKASUGI / YOMIURI / THE YOMIURI SHIMBUN VIA AFP

Hamar kiderült ugyanakkor, hogy korai volt az öröm, a szaúdi versenyző ugyanis úgy fejbe rúgta az iránit, hogy az elvesztette az eszméletét. A bíró emiatt nem meglepő módon túl erősnek ítélte a kontaktot, a kiütés miatt pedig a meccset eszméletlen ellenfele nyerte meg 4-0-ra. Gandzsadeh egyébként akkora rúgást kapott, hogy nem is saját lábán távozott, hordágyon vitték el a helyszínről. Később a sajtótájékoztatón azt mondta, hogy nincs semmi baja, csak kicsit fáj a feje.

„Az utolsó dolog, amire emlékszem, hogy vesztésre állok, aztán jött ez az incidens, utána nem sok maradt meg. Később az orvosi szobában tértem magamhoz, ott mondta az edzőm, hogy én győztem. Nagyon boldog vagyok, hogy megnyertem ezt az aranyérmet, de sajnálom, hogy így történt”

– mondta az iráni, aki az éremátadón is ott volt már, úgyhogy valószínűleg tényleg nem lett komolyabb baja.

A női +61 kilogrammban ennyire nem sikerült drámaira a döntő, ott Feryal Abdelaziz két ponttal verte azeri riválisát. Abdelaziz korábban egyik csoportmérkőzését ugyan elveszítette, de az egyenes kieséses szakaszban már nem hibázott. Itt az ezüstérmet az azeri Irina Zaretska szerezte meg.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!