Jól lovagolt az öttusázó Marosi, tíz másodpercre a dobogótól az utolsó szám előtt

2021. augusztus 7. – 12:02

Másolás

Vágólapra másolva

Marosi Ádám a hetedik, Kasza Róbert a 24. helyen áll férfi öttusában az utolsó versenyszám, a lézerfutás előtt. Marosi verőhiba nélküli lovaglással zárkózott fel az élen állókra, a dobogó tíz másodperces látótávolságon belül van.

Kovács Sarolta pénteki bronzérme után a férfiaknál a júniusi világbajnokságon aranyérmes Marosi Ádám kezdhette jobb pozícióból a szombati versenyt: a csütörtöki körvívás után 20 győzelemmel a 10. helyen állt, míg Kasza Róbert 15 nyert asszóval a 27. helyen kezdte a szombatot.

A második számban, a 200 méteres úszásban Marosi 1:59.50-nel a 9., Kasza 2.00.61-gyel a 12. lett, amivel 311, illetve 309 pontot szereztek. Martinek János szövetségi kapitány szerint mindkét magyar jól úszott, főleg a már idősebb Marosi lehet elégedett, és az idők azt mutatják, hogy fizikailag jó állapotban vannak.

A bónusz vívásban aztán Marosi nem nyert asszót, így nem kapott pluszpontot, Kasza viszont két ellenfelét is legyőzte, így neki két ponttal jobb lett a tegnapi gyengébb víváseredménye. Ezzel összetettben két teljes szám után Marosi 531 ponttal holtversenyes 9. volt.

A lovaglásban már a sorsolástól is sokan tartottak, mert bár összességében nem rossz az öttusaverseny lóállománya, pénteken a nőknél többen sok veréssel nagyon átrendezték a pályát. (A nőknél az addig vezető német Annika Schleu versenyét tönkre tevő Saint Boy ma már nem versenyzett, igaz, arra addigra se nagyon volt hajlandó.) Marosi jól húzott: megkapta a kettő közül a pénteken tökéleteset futó egyik lovat, és sikerült is élnie a lehetőséggel: Marosi verőhiba nélkül teljesítette a pályát, csak kis időtúllépésért kapott három büntetőpontot. Kaszának sem a sorsolás, sem a verseny nem sikerült ennyire: egy tartaléklóval ment, aki már a második akadálynál visszahőkölt, később még egy verőhibája volt. Kasza végül nem túl jó 271 pontot lovagolt.

Összesítésben Marosi a 7. helyen áll, a lézerfutásban 31 másodperces lemaradással indulhat majd az élen álló brit Choong mögött. A 2. koreai Jungnak 19, a 3. cseh Kufnak viszont már csak 10 másodperc előnye lesz Marosihoz képest. Kasza a 24. helyről, közel másfél perces hátránnyal indulhat majd a fél egykor rajtoló utolsó versenyszámban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!