Bruce Springsteen lánya, Jessica Springsteen ezüstéremhez segítette az amerikai díjugrató csapatot az olimpián

2021. augusztus 7. – 17:29

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Svédország nyerte meg a díjugratás csapatversenyét a tokiói olimpián, miután szétugrásban legyőzték az Egyesült Államok csapatát, melyben többek közt ott volt a rocksztár Bruce Springsteen lánya, Jessica Springsteen is – írja az MTI.

A döntőben az amerikai és a svéd csapat is remekül lovagolt, különösen a 2008-ban aranyérmes amerikai Laura Kraut tett ki magáért, végül pedig mindkét csapat nyolc hibaponttal végzett, így jöhetett az összevetés. Kraut itt is hibátlanul kezdett, majd a soron következő két svéd, illetve Springsteen is folytatta ezt a sort, így a végén McLain Ward és Peder Fredricson dönthették el az aranyérem sorsát. Ward nem is okozott csalódást, hiba nélkül, gyorsan ment végig a pályán, de Fredricson egy leheletnyivel még jobb volt, így végül a svédek győztek. A harmadik hely sorsa már korábban eldőlt, 12 hibával a belgák lettek a bronzérmesek.

Fotó: Behrouz Mehri / AFP
Fotó: Behrouz Mehri / AFP

A döntő után egyébként a svédek és az amerikaiak is kritizálták a tokiói olimpián bevezetett módosítást, mely szerint a korábbi négy helyett már csak három versenyző áll rajthoz díjugratásban. Egészen eddig az volt a gyakorlat, hogy négyen versenyeztek, majd a végén a legalacsonyabb pontszámot lehúzták az összesítésből, most viszont minden versenyző pontszáma számított.

Ward szerint ez a rendszer túl nagy nyomást eredményez, hiszen a díjugratásban – minden más lovassporthoz hasonlóan – maga a ló is befolyásoló tényező lehet. A svéd Henrik von Eckermann szintén arról beszélt, hogy bár nyertek, úgyhogy ő boldog, mégis úgy érzi, jobb volt ez a szám négy versenyzővel.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!