A hajrában lőtt tizenegyessel nyerte meg a Leicester az angol Szuperkupát

2021. augusztus 7. – 20:23

Másolás

Vágólapra másolva

Jövő pénteken hivatalosan is kezdetét veszi az angol első osztályú focibajnokság, a Premier League idei szezonja, ahogy pedig az lenni szokott, idén is megrendezték az idény beharangozójának is tekintett FA Community Shieldet, vagyis az angol labdarúgó-szuperkupát. Idén a tavalyi bajnok Manchester City, illetve az FA-kupát megnyerő Leicester City csapott össze, az egész pedig leginkább azért volt érdekes, mert várható volt, hogy

a Cityben bemutatkozik a pénteken az Aston Villától hivatalosan is leigazolt Jack Grealish, akiért sajtóértesülések szerint 100 millió fontot fizettek, ezzel a Premier League történetének legdrágább játékosa lett.

Grealish végül a City-szurkolók nagy örömére tényleg be is mutatkozott, más miatt viszont nem nagyon lehettek boldogok a manchesteri drukkerek, a Leicester ugyanis a hajrában egy tizenegyesből megszerezte a vezetést, és végül 1-0-ra megnyerte az idei Szuperkupát.

A Leicester elég agresszíven kezdte a meccset, de a City sem maradt adós, a hetedik percben pedig már Kasper Schmeichelnek kellett nagyot védenie İlkay Gündoğan szabadrúgásánál. Később aztán inkább a Leicester volt veszélyes, többször is védenie kellett Steffennek, a félidő végén pedig tényleg hatalmas bravúr kellet tőle, hogy Vardy lövését a kapufára tolja. Az amerikai kapus viszont megoldotta a dolgot, úgyhogy maradt a 0-0.

A második félidőben aztán jobban kezdett a City, nem is nagyon hagyták levegőhöz jutni a Leicestert, de gólt nem tudtak szerezni a támadásokból, nem esett szét Vardyék védekezése. A második játékrész felénél elkezdődött a cserélgetés is, többek közt ekkor érkezett Jack Grealish is, de ő sem igazán tudta felrázni a City támadásait, pedig próbálkozott derekasan. A Leicester a végére már tényleg csak a kontrákra épített, de ez láthatóan működött is, a hajrában Steffennek kellett jól kijönnie a kapujából, hogy ne kapjanak gólt.

A túloldalon is volt veszélyes akció, de a vége felé úgy tűnt, hogy a tavalyi Arsenal–Liverpool meccshez hasonlóan az idei szuperkupa is tizenegyesekkel dől majd el. Ekkor viszont jött Nathan Aké, aki nagyon szerencsétlenül rúgta fel a tizenhatoson belül a csereként beállt Iheanachót, a játékvezető pedig teljesen jogosan ítélt tizenegyest ezért. A City játékosai persze reklamáltak serényen, Fernandinho sárgát is kapott érte, de a videózás is megerősítette a büntetőt, Iheanacho pedig be is vágta, így 1-0-ra vezetett a Leicester, ezt az előnyt pedig meg is tudták tartani, így 1971 után másodszor nyerték meg a Szuperkupát.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!