Elsírta magát, miután ő lett az olimpiák történetében a legeslegutolsó férfi, aki 50 km gyaloglás után célba ért

2021. augusztus 6. – 08:02

frissítve

Elsírta magát, miután ő lett az olimpiák történetében a legeslegutolsó férfi, aki 50 km gyaloglás után célba ért
Fotó: REUTERS

Másolás

Vágólapra másolva

Sokat ismételt közhely, hogy az olimpián nem a győzelem, hanem a részvétel számít. Ezzel azért biztos sokan tudnának vitatkozni, de tény, hogy a játékok közönsége általában rendesen meghálálja azoknak a sportolóknak a teljesítményét, akik inkább a részvétel szellemében versenyeznek, mert semmi esélyük sincs a győzelemre.

Az 50 kilométeres gyaloglás férfi mezőnyének legutolsó célba erő versenyzője, Claudio Villanueva Flores volt, aki 4 óra 53 perc 9 másodperc alatt teljesítette a távot. A verseny győztese, Dawid Tomala több mint egy órával hamarabb végzett nála, de még az utolsó előtti versenytársától is 20 perccel kikapott.

Claudio Villanueva Flores ennek ellenére könnyek között ünnepelte magát, és nagy tapsot is kapott, nem ok nélkül. Eleve elég embert próbáló szám az 50 kilométeres gyaloglás, de a japán szupermagas páratartalom erre még rátett egy lapáttal. Az extrém időjárási körülmények között a hatvanfős mezőnyből végül kizárások és feladások miatt tizenhárman be sem tudták fejezni a versenyt.

Ráadásul, mivel a NOB májusban úgy döntött, hogy törli az olimpiai programból az 50 kilométeres gyaloglást, közel 90 év után Japánban búcsúzott az olimpiától ez a szám. Vagyis a most 47. helyen végző Claudio Villanueva Flores lett a legeslegutolsó, aki 50 km gyaloglás után célba ért egy olimpián.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!