A bajnok Szeged helyett mostantól a Tatabánya kézicsapatát támogatja a Mol

2021. augusztus 6. – 17:34

Másolás

Vágólapra másolva

Jelentős változás a magyar kézilabda finanszírozásában: a MOL bejelentette, hogy csapatot vált, és a bajnok Pick-Szeged helyett a jövőben a Tatabánya férfi kézilabdacsapatát támogatja.

A szegedi klub honlapján megjelent közlemény szerint az előző szezonnal befejeződött a MOL-lal a tartós együttműködésük. A Szegednek éppen a legutóbbi bajnokságban sikerült megelőznie a hazai nagy rivális Veszprémet. „Nagyon sikeres út végéhez érkeztünk, és külön öröm számunkra, hogy a hosszú évek óta tartó támogatásunknak is köszönhetően idén is bajnok lett a Szeged. Egy izgalmas és tartalmas időszakon vagyunk túl közösen” – hangsúlyozta közleményében a MOL-csoport is.

A szegedi kézicsapat céljai ettől függetlenül változatlanok, állítják: minden sorozatot (vagyis a Bajnokok Ligáját is) a végső reményében kezdenek majd meg, és ehhez a tulajdonos minden feltételt biztosít. Arról nincs információ, hogy jön-e új főtámogató a MOL helyett.

A MOL ugyanakkor nem vonul ki a férfi kézilabdától, csak csapatot vált: a vállalat a tatabányai klubbal kötött új megállapodást, amelynek kiemelt támogatója lesz. Tatabányáról fél évvel ezelőtt még az volt a hír, hogy a klub súlyos anyagi helyzetbe került, már a játékosok juttatásait sem tudják pontosan fizetni, és a csapat további működtetése is veszélybe került. A Komárom-Esztergomi megyeszékhelyen ugyanakkor éppen új, 6000 fős kézicsarnokot építenek az eddigi ezres helyett, a 24 milliárd forintos beruházás kivitelezője a Mészáros Lőrinc érdekeltségében lévő konzorcium.

„Különösen értékes számunkra, hogy a MOL-csoport a tatabányai kézilabdázás mellé áll, kiemelten támogatja klubunkat és a régió sportját, utánpótlását. Célunk, hogy megtartsuk helyünket a magyar bajnokság élmezőnyében, és az európai porondon is öregbítsük a magyar kézilabdázás hírnevét” – emelte ki a MOL mostani bejelentésével kapcsolatban Marosi László, a Tatabányai KC elnöke.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!