Vezetett az Újpest a Basel ellen, de 2-1-es vereség lett a vége a Konferencia-liga selejtezőjében

2021. augusztus 5. – 23:22

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Hiába szerezte meg az első félidőben a vezetést, 2-1-re kikapott az Újpest FC svájci FC Baseltől a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjében, a harmadik forduló első mérkőzésén.

Remekül kezdte a meccset a magyar csapat az MTI beszámolója szerint, már az első tíz percben háromszor veszélyeztették a vendégek kapuját. Mitrovic lövése elment a kapu mellett, Pauljevicénél a kapufa segítette ki a svájciakat, Croizet bombáját pedig Lindner védte bravúrral. A folytatásban aztán rendezte a védelmét a Basel, ám a 40. percben az Újpest lőtte az első gólt. Onovo a hazai térfélen lefülelt egy átadást, majd kiugratta a ziccerben kilépő Croizet-t, aki Lindnert kicselezve lőtt az üres kapuba.

Darian Males, második baseli gól szerzője az Újpest FC-FC Basel mérkőzésen 2021. augusztus 5-én – Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI
Darian Males, második baseli gól szerzője az Újpest FC-FC Basel mérkőzésen 2021. augusztus 5-én – Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

A második félidőben már a svájci klub játszott mezőnyfölényben, amit hamar gólra is váltottak. Az 55. percben egy beívelés után az újpesti Pauljevic fejéről a saját kapuja felé szállt labdát, amit a szemfüles Cabral közelről, a kiszolgáltatott Banai mellett a kapuba fejelt. Alig húsz perccel később, a 74. percben pedig át is vették a vezetést: Cabral tett a kapu elé egy labdát, és Males a hálóba pattintott. Az Újpest már nem tudott támadásokat építeni, csak rövid ideig volt képes megtartani a labdát és letámadásaiban sem volt elképzelés. 2-1-re megnyerte a az első meccset a Basel, a következő meccsen Svájcban kell fordítania a magyar csapatnak.

A továbbjutó csapatnak a csoportkörbe jutáshoz még egy párharcot kell majd megnyernie. Ellenfele a szerb FK Cukaricki és a svéd Hammarby IF összecsapás győztese lesz. Az első meccset a Cukaricki hazai pályán 3-1-re megnyerte.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!