Kiszivárgott egy videó, amelyen három rendőr sokkolót használ egy NBA-játékoson

2021. augusztus 04. – 18:52

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kiszivárgott egy felvétel, amelyen azt látni, hogy három rendőr próbálja lefogni a New Orleans Pelicans NBA-csapat centerét, Jaxson Hayest, miközben egyikük sokkolót nyom a sportoló mellkasához. A TMZ azt írja, hogy a Los Angeles-i rendőrség már vizsgálta, hogy indokolt volt-e a rendőröktől az erőszakos fellépés.

A rendőrök szerint azért próbálták megbilincselni Hayest, mert ellenállt a hatósági intézkedésnek, de a felvételen csak azt látni, hogy a sportolót ketten próbálják megbilincselni, majd a hasára fektetni, miközben egy harmadik folyamatosan sokkolót nyom a mellkasához. A videó végén az is látható, hogy a 211 centis kosarason egyszerre két rendőr fekszik, egyik a hátán, a másik a lábain. A videó végül úgy ér véget, hogy a harmadik rendőr látszólag elkergeti a felvételt készítő személyt, majd megérkezik az erősítés is.

Hayes kisebb sérülések miatt kórházi kezelésre szorult, majd 25 ezer dollár óvadék fejében elhagyhatta az előzetest. A kosaras azt állítja, hogy a rendőrök a nyakára nehézkedtek, ami miatt alig kapott levegőt.

A rendőrök azt állítják, hogy a felszólításuk ellenére Hayes be akart menni az otthonába, és amikor ezt nem engedték neki, meglökte az egyik rendőrt, aki meg is sérült. Állítólag a testkamera rögzítette is, hogy hiába állták el az útját Hayesnek, a férfi nem akart tudomást venni a rendőri felszólításról. Ezért meg akarták bilincselni, és erősítést is hívtak, amikor Hayes a falhoz lökte az egyik rendőrt.

Az elmúlt években nem ez volt az első alkalom, hogy amerikai rendőrök sokkolót vetettek be egy NBA-játékossal szemben. 2018-ban az akkor a Milwaukee Bucksban játszó Sterling Brown ellen használtak a rendőrök sokkolót egy parkolási bírság miatt. A játékos később beperelte a helyi rendőrséget, a letartóztatásban résztvevő rendőröket és Milwaukee városát is. Később volt olyan rendőr, aki rasszista Facebook-posztokban ünnepelte Brownt, emiatt később kirúgtak a munkahelyéről a rendőrt.

A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!
A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!