Kemény menet jön a Fradinak a Bajnokok Ligája-selejtezőben

2021. augusztus 4. – 14:40

frissítve

Kemény menet jön a Fradinak a Bajnokok Ligája-selejtezőben
A ferencvárosi Ihor Haratyin, Dibusz Dénes és Bogdán Ádám (b-j) a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének 2. fordulójában játszott Ferencvárosi TC és a litván FK Zalgiris Vilnius mérkőzés után a budapesti Groupama Arénában 2021. július 20-án – Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Szerda este 20 órától a Groupama Arénában fogadja a Ferencváros a cseh bajnok Slavia Praha csapatát a Bajnokok Ligája selejtezőjében, és sok szurkoló most is kiemelkedő szereplést, Európa-liga vagy Bajnokok Liga-csoportkör szereplést várnak.

A feladat azonban nem ilyen egyszerű. A magyar bajnok a Bajnokok Ligája első körében az albán aranyérmes Pristina csapatával találkozott és kettős győzelemmel, 6 rúgott góllal fordult a következő körre, ahol a litván Zalgirist ejtette ki. A BL 3. selejtezőkörében viszont az a Slavia Praha lesz az ellenfél, mely az elmúlt öt évben négy bajnoki címet és három kupagyőzelmet is ünnepelhetett hazájában, és remekül szerepeltek a nemzetközi kupákban is. Bár a tavalyi Bajnokok Ligája Playoff-körben vereséget szenvedtek összesítésben a dán Midtjylland ellen és az Európa-ligában folytatták, ott viszont a csoportkörből továbbjutottak. A kieséses szakaszban legyőzték az angol Leicester Cityt és a skót bajnokságot vereség nélkül megnyerő Glasgow Rangers csapatát is, majd a negyeddöntőben az Arsenal állta útjukat. A londoni 1-1-es döntetlen után hazai pályán szenvedtek vereséget,

2021-ben ez az egyetlen veresége a Slavia Prahanak.

Érdekesség, hogy a Leicestert és a Glasgow Rangerst is idegenben verték 2-0 arányban és az Arsenal vendégeként is döntetlent játszottak. A 2021-2022-es szezont is két vendéggyőzelemmel kezdte a Slavia, a Teplicet Schranz mesterhármasával verték, de a Zlin ellen is győzelemmel térhettek haza. Az idegenben igen jól és eredményesen teljesítő csapat általában 4-1-4-1-es felállásban játszik, összértéke 93,6 millió euró (több mint 2,5-szöröse a Ferencváros keretének, ami 35,3 millió) és húsz válogatott játékos is található a keretben. Az idei EL-negyeddöntőn kívül tavaly a BL-csoportkörben is megmutatták képességeiket, a Barcelona, az Inter és a Dortmund ellen álltak helyt. Az azt megelőző évben, 2019-ben is a negyedöntőig jutottak az Európa-ligában akkor egy másik londoni sztárcsapat, a Chelsea állta útjukat.

A cseh bajnok közel 2 millió eurót költött új igazolásokra eddig, Mads Emil Madsenért, a Linz játékosáért adták a legtöbbet, 1 millióért váltott klubot a dán futballista. A Ferencváros költekezőbbnek bizonyult, eddig 4,75 millió euró hagyta el a kasszát. Hogy Loncar, Zachariassen és az Mmaee fivérek érkezése ki tudja-e egyenlíteni a Bajnokok Ligája küzdelmeibe ebben a körben csatlakozó Slavia Praha elleni tudás-, és tapasztalatbeli különbségét, arra az esti meccs ad majd választ. A Zalgiris elleni kezdőcsapathoz mérten 6 helyen is változtató Ferencváros vereséggel kezdte a bajnokságot, elvesztette első hazai mérkőzését ugyanúgy, mint azt tette a Diósgyőr ellen a tavaszi rajton. Ezen kívül csak a Magyar Kupában találtak legyőzőre 2021-ben, és mind a pályán és azon kívül is mindent megtesznek, hogy az elmúlt évek fejlődési grafikonja továbbra is felfelé ívelő legyen.

Tavaly, a BL-csoportkörbe jutott csapatok mindegyike 15,25 millió eurót kapott az UEFA-tól, de külön jutalmazást nyertek a megszerzett pontok, és egyéb bónuszokat is kifizettek bejutottaknak. A Ferencváros 2019-es beszámolója szerint az éves összbevételének az egyharmada az Európa Liga-csoportköre után befolyt összegekből származott.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!