Koronavírus-fertőzés miatt visszaléptek a görög szinkronúszók az olimpiáról

2021. augusztus 03. – 09:43

Másolás

Vágólapra másolva

Pozitív koronavírustesztek miatt visszaléptek a görög szinkronúszók a tokiói olimpia folytatásától, írja az MTI.

A Görög Olimpiai Bizottság kedden jelentette be, hogy négy versenyzőjük is megfertőződött. Egyikük hétfőn akadt fenn az ellenőrzésen, három társát ezután kontrollra küldték, és ők is pozitív tesztet adtak.

Mind a négyen a kezdettől az olimpiai faluban laktak, de nem érintkeztek más sportágban érdekelt sportolóval. Azt nem közölték, hogy a nyolc szinkronúszójukból ki az a négy, aki megfertőződött.

Szinkronúszásban páros és csapatversenyt rendeznek az olimpián. A párosok versenye hétfőn kezdődött, a döntő szerdán lesz, a Papazoglu, Platanioti páros két nap után a 14. helyen áll. A csapatverseny 6-án kezdődik, a görögök nélkül már csak 9 tagú mezőnnyel.

A tokiói szervezők tájékoztatása szerint kedden 18 új koronavírus-fertőzöttet találtak, és július elseje óta már 294 esetet regisztráltak. Az országban folyamatosan romlik a járványhelyzet, július 30-a óta mindennap 10 ezer fölötti új fertőzöttet regisztráltak – augusztus 1-jén több mint 12 ezret –, igaz, a halálozási arány szerencsére alacsony, naponta csak 5-15 közötti áldozata van a vírusnak.

Kövess minket Facebookon is!