Nem olimpia, de óriási magyar siker: Horváth Laura második lett a crossfit-világbajnokságon

2021. augusztus 2. – 10:08

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Horváth Laura második helyen végzett az egyik legnépszerűbb modern sportág, a crossfit világbajnokságának számító idei Crossfit Gamesen. A nem olimpiai, de brutálisan kemény sport világeseményén 2018-ban is ezüstöt nyert a magyar versenyző, akkor is ugyanaz az ausztrál sportoló tudta csak legyőzni, aki most is első lett.

A pontozásos versenyben így néznek ki az első öt helyen végzett sportoló pontszámai:

Forrás: Barbend.com
Forrás: Barbend.com

A most 24 éves Horváth Laura 2018-ban vett részt először a sportág csúcseseményén, és rögtön második lett, már akkor azt mondták róla a szakértők, hogy a jövő egyik nagy egyénisége lehet. Komolyan 2013 óta foglalkozik a sportággal, előtte 16 éves koráig falmászó volt.

A crossfit az USA-ból származik, és egyrészt egy edzésmódszer neve, másrészt az ebből kialakuló sportágé, amit kompetitív fitneszként szoktak definiálni. A kétezres évek elején induló, és azóta hihetetlenül népszerűvé váló sportágban a résztvevők egymással versenyezve teljesítik a különböző feladatokból összeállított gyakorlatsorokat. A számos mozgásformát magukba foglaló feladatok súlyemelésből, pliometrikus – azaz robbanékony izomerőre építő – gyakorlatokból, erőemelő és gimnasztikai gyakorlatokból állnak, és ezek kreatív, edzésként használatos változataiból. Emellett a gyakorlatok közt az olyan alapmozgások is szerepelnek, mint az úszás, a futás, az evezés vagy a biciklizés.

A crossfit nyílt sportág, azaz a hagyományos egyesületek helyett a regisztrált edzőtermek jelentik a sportág központjait, ezekből sok ezer van a világban.

A brutálisan kemény sport világeseményéről készült képeket meg lehet nézni Horváth Laura Instagramján is:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!