Már a selejtezőben világcsúcsot döntöttek a német női pályakerékpárosok

2021. augusztus 2. – 10:28

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Már a selejtezőben fantasztikus eredményt értek el a német pályakerékpárosok a női csapat üldőzőversenyben: az eddigi világcsúcsnál csaknem 3 másodperccel jobb időt értek el.

Az eddigi olimpiai és világrekordot a britek tartották, ők a 2016-os riói olimpián 4 perc 10,236 másodperc alatt teljesítették a 4000 méteres távot (már Rióban is többször dőlt meg az olimpia alatt is a világcsúcs).

A németek Franziska Brausse, Lisa Brennauer, Lisa Klein és Mieke Kroeger összetételű csapata most 4 perc 7,307 másodpercre javították a világrekordot, vagyis 58,23 km/órás sebességgel tekertek. A fantasztikus eredményt az utolsó 1000 méteren hozták össze, addig csak a 2. helyen voltak a britek mögött.

Fotó: Sebastian Gollnow / DPA / dpa Picture-Alliance / AFP
Fotó: Sebastian Gollnow / DPA / dpa Picture-Alliance / AFP

Az eredménynek külön értéket ad, hogy honnan jutott idáig a német csapat. Németország a riói olimpián ugyanis nemhogy dobogós nem volt ebben a számban, hanem az utolsó, 9. helyen végzett (a britek az USA és Ausztrália előtt nyerték meg a tornát). A németek akkori eredménye 4 perc 30,068 másodperc volt, vagyis a mostaninál 23 másodperccel rosszabb – igaz, az akkori csapatból már csak Charlotte Becker maradt a keretben, de a világcsúcsot elérő csapatnak most nem volt tagja.

A női pályakerékpáros csapatverseny kedden folytatódik a középfutamokkal és a döntővel, ahol akár újabb világcsúcs is születhet.

Kína is tekert egy világcsúcsot

A Pao San-csü, Csung Tien-si kínai páros nyerte a női csapatsprint versenyét hétfőn, a döntőben a német Emma Hinze, Lea Sophie Friedrich párost verték. A kínaiak előtte a döntőbe jutásért 31,804 másodperces világcsúcsot ért el, a döntőben végül 31,895 is elég volt az aranyhoz.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!