El kellett altatni egy lovat a tokiói olimpián, mert egy ugrás után súlyos szalagszakadást szenvedett

2021. augusztus 1. – 11:40

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Nagy szomorúsággal jelentjük be, hogy a svájci lovastusázó, Robin Godel Jet Set nevű lovát el kellett altatni, miután 2021. augusztus 1-jén, a tokiói olimpiai lovasversenyei során, a Sea Forest Cross Country pályán megsérült” – írja a Nemzetközi Lovasszövetség (FEI) közleménye.

A 14 éves Jet Set a lovastusa-pálya utolsó, Mt Fuji nevű akadályának megugrása után rendkívül sántított. A ló az akadálynál azonnali állatorvosi ellátást kapott, majd egy lómentővel egy helyi állatklinikára szállították. „Sajnos az ultrahangvizsgálat helyrehozhatatlan szalagszakadást mutatott ki a jobb hátsó lábában, közvetlenül a pata felett, és humánus okokból, a tulajdonosok és a sportoló egyetértésével a ló elaltatása mellett döntöttek” – írja a FEI közleménye.

Robin Godel és Jet Set a tokiói olimpián 2021. augusztus 1-jén – Fotó: Behrouz MEHRI / AFP
Robin Godel és Jet Set a tokiói olimpián 2021. augusztus 1-jén – Fotó: Behrouz MEHRI / AFP

A 22 éves Robin Godelnek ez az első olimpiája. A baleset után az Instagram-oldalán azt írta: „Jet Set egy kiváló ló volt, és ismét egy csodálatos terepfutáson volt. Köszönöm mindenki támogatását. Remélem, megértitek, hogy a következő néhány napban nem leszek jelen a közösségi oldalakon.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!